Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Adatvédelmi szabályzat

Jelen Adatkezelési Tájékoztató a Általános szerződési és felhasználási feltételek része, azok rendelkezéseivel együttesen értelmezendő.


Adatkezelő adatai:


Szaktudás Kiadó Ház Zrt.
Székhely: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b.
Cégjegyzék szám: 01-10-043471
Adószám: 12282799-2-42
E-mail cím: info@szaktudas.hu


A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. (Üzemeltető) az általa rögzített személyes adatokat az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) rendelkezéseinek megfelelően kezeli.


A személyes adatok felvétele és kezelése az érintett önkéntes hozzájárulásán alapul, azok valódiságáért, pontosságáért kizárólag a Felhasználó tartozik felelősséggel.


Az adatkezelés jogalapja az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. tv. (Infotv.) 5.§ (1) bek. a) pontja szerint az érintett önkéntes hozzájárulása alapján, valamint az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény alapján kerül sor.


A Üzemeltetőtől független harmadik személyek (pl. Facebook, Google) adatkezelésének jellemzői az adott harmadik személy adatkezelési tájékoztatásában érhetőek el.


A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. minden szükséges technikai és szervezési intézkedést megtesz, eljárási szabályt kialakít annak érdekében, hogy biztosítsa a Felhasználók által megadott, illetve hozzáférhetővé tett személyes adatok biztonságát az adatkezelés teljes folyamata során.


A Felhasználó bármikor kérheti adatainak módosítását és helyesbítését, vagy törlését.


A Felhasználó személyes adatait akkor is törli a Szaktudás Kiadó Ház Zrt., ha kezelése jogellenes; az adatkezelés célja megszűnt; vagy azt a bíróság vagy a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság elrendelte; vagy ha az adatkezelés hiányos vagy téves – és ez az állapot jogszerűen nem orvosolható –, feltéve, hogy a törlést törvény nem zárja ki.


A Felhasználó tiltakozhat személyes adatainak kezelése ellen az Infotv.-ben meghatározott esetekben.


Az érintett a személyes adatainak kezelésével kapcsolatos esetleges jogsérelem esetén az illetékes törvényszékhez fordulhat, vagy vizsgálatot kezdeményezhet a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál (1024 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/C., ugyfelszolgalat@naih.hu, +36-1-3911400, www.naih.hu).


Igényérvényesítési cím, ügyfélszolgálat: info@szaktudas.hu, valamint a Szaktudás Kiadó Ház Zrt.,1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b levelezési cím.


Adatkezelés célja, jogalapja:


Az adatok bekérésének, kezelésének célja a webáruház megrendelésének felvétele, számlázás, a megrendelés teljesítése, számviteli kötelezettségek teljesítése, valamint a jogszabályok által elrendelt adatkezelések és adatszolgáltatások teljesíthetősége.


A kezelt személyes adatok köre:


A vásárlással összefüggésben kezelt adatok:
- az érintett (vásárló) neve
- az érintett e-mail címe
- az érintett telefonszáma
- az érintett számlázási címe
- az érintett szállítási címe (amennyiben eltér a számlázási címtől)
- egyedi vásárlási azonosító
- vásárlási megjegyzés (nem kötelező)


Adatkezelő:


Szaktudás Kiadó Ház Zrt.(webáruház üzemeltető)
Cím: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b
Telefonszám: 06-1-273-2180
E-mail cím: info@szaktudas.hu


Adatkezelés időtartama:


A vásárlással kapcsolatban kezelt adatokat a Szaktudás Kiadó ház Zrt. a számviteli kötelezettségek teljesítése érdekében a 2000. évi C. törvény 169.§-a alapján 8 évig, illetve az adózás rendjéről szóló 2003. évi XCII. törvényben meghatározott elévülési ideig kezeli. Amennyiben a rendelés kapcsán nem került számla kiállításra, a rendelési adatokat a polgári jogi igény elévüléséig, azaz 5 évig tárolja a Szaktudás Kiadó Ház Zrt.


Az adatkezelés jogalapja:


A Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Elker tv.) 13/A. § (3) bekezdése:
A szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.


Érintettek jogai, jogorvoslati lehetőségek:


- hozzáférés joga az adataihoz a felhasználói profiljában.
- helyesbítéshez való jog: az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbíteni köteles az érintett kérésére az adatait, ennek érdekében az érintett a felhasználói profilba bejelentkezve bármikor módosíthatja az adatait.
- törléshez való jog: az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölni köteles az érintett kérésére az adatait, ennek érdekében az érintett a felhasználói profilba bejelentkezve bármikor törölheti adatait.
- adatkezelés korlátozásához való jog,
- adathordozhatósághoz való jog,
- tiltakozáshoz való jog.


Jogait érvényesítheti felhasználói profiljába bejelentkezve a rendelkezésre álló funkciókat használva (megtekintés, módosítás, törlés) vagy ügyfélszolgálatunkon: Szaktudás Kiadó Ház Zrt., levelezési cím: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b, e-mail cím: info@szaktudas.hu


A megrendelésben bekért kötelező adatok megadása feltétele a megrendeléshez kapcsolódó, távollévők között létrejött szerződésnek, valamint a megrendelés kiszállításának.


Adatfeldolgozó:


Az Üzemeltető adatfeldolgozóként a szaktudas.hu webshop működését lehetővé tevő informatikai rendszer üzemeltetése körében a Rackforest Kft.-t, a szállítás kivitelezéséhez a SPRINTER Futárszolgálat Kft.-t veszi igénybe.


1) Futárszolgálat:


Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: Termékek kiszállítása, fuvarozás
Adatfeldolgozók megnevezése és elérhetősége:


SPRINTER Futárszolgálat Kft
1097 Budapest, Táblás utca 39.
Telefon: 06 1 881 2615
E-mail: info@sprinter.hu
Web: www.sprinter.hu


Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: szállítási név, szállítási cím, telefonszám, e-mail cím.
Az érintettek köre: a házhozszállítást kérő valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: a megrendelt termék házhoz szállítása.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a házhozszállítás lebonyolításáig tart.


Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.


2) Tárhely-szolgáltató


Adatfeldolgozó által ellátott tevékenység: tárhely-szolgáltatás
Adatfeldolgozó megnevezése és elérhetősége:


Rackforest Kft.1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22. 3. emelet 3008.
Adószám: 14671858-2-43
Cégjegyzékszám: 09-09-914549
Telefon: +36 70 362 4785
E-mail: info@rackforest.hu


Az adatkezelés ténye, a kezelt adatok köre: az érintett által megadott valamennyi személyes adat.
Az érintettek köre: a weboldalt használó valamennyi érintett.
Az adatkezelés célja: a weboldal elérhetővé tétele, megfelelő működtetése.
Az adatkezelés időtartama, az adatok törlésének határideje: a regisztráció törlésével azonnal.


Az adatfeldolgozás jogalapja: a Felhasználó hozzájárulása, az Infotv. 5. § (1) bekezdése, illetve az elektronikus kereskedelemi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény 13/A. § (3) bekezdése.


Cookie-k kezelése:


A testreszabott kiszolgálás és a bejelentkezési folyamat elősegítése érdekében a rendszer „session cookie”-val azonosítja a bejelentkezett Felhasználó számítógépét. Amennyiben a Felhasználó csak a böngésző ablakot zárja be, a böngésző ablakának újranyitásakor bejelentkezett státusz fogadja, amennyiben nem lép ki a profiljából.


Kényelmi funkciók érdekében a böngésző cookie tárolja a kosárban elhelyezett termék(ek) azonosítóját, így az adott session alatt a regisztrációt, illetve a belépést követően is elérhető a kosár tartalma.


Mi az a cookie?
A cookie betűből és számokból álló információcsomag, amit webáruházunk a felhasználó böngészőjének küld el, azzal a céllal, hogy megkönnyítse a honlapunk használatát. A cookie-k (sütik) nem tartalmaznak személyes információkat, és nem alkalmasak az egyéni felhasználó azonosítására. A cookie-k (sütik) gyakran olyan egyéni azonosítót tartalmaznak - egy titkos, véletlenül generált számsort - amelyet a felhasználó eszköze tárol. Néhány cookie (süti) a honlap bezárása után megszűnik, néhány pedig hosszabb időre tárolásra kerül a felhasználó számítógépén.


A cookie-k jogszabályi háttere és jogalapja:
Az adatkezelés hátterét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (Infotv.) és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény rendelkezései jelentik. Az adatkezelés jogalapja az Infotv. 5. § (1) bekezdés a) pontjával összhangban az Ön hozzájárulása.


További információ a lehetséges cookie-król»


Hírlevél, marketing tevékenység:


Kezelt adatok köre - önkéntes feliratkozás esetén:
- vezetéknév, keresztnév
- e-mail cím


Adatkezelés célja: reklám tartalmú marketing célú megkeresés (pl. hírlevél)


Adatkezelés időtartama: hozzájárulás visszavonásáig.


Hírlevelünkről bármikor leiratkozhat a hírlevél alján található leiratkozó link segítségével, vagy ügyfélszolgálatunkon: Szaktudás Kiadó Ház Zrt. levelezési cím: 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b. e-mail cím: info@szaktudas.hu


Egyéb adatkezelési tudnivalók:


Igényérvényesítési cím, ügyfélszolgálat


info@szaktudas.hu email címen, vagy a Szaktudás Kiadó Ház Zrt. 1142 Budapest, Erzsébet királyné útja 36/b címen.


A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. az ügyfélszolgálat részére küldött panaszokat, kérdéseket és kéréseket a beküldéstől számított 12 hónapig tárolja, majd törli – a még folyamatban lévő ügyekben keletkezett levelezések kivételével. Amennyiben a vásárló szóbeli panaszának az Üzemeltető nem adott helyt, a vonatkozó jogszabályi előírásoknak megfelelően 5 évig köteles az ügy dokumentumait megőrizni.


Adatbiztonság


A Szaktudás Kiadó Ház Zrt.felhasználói profil esetén a jelszó olyan lenyomatát tárolja, amely kizárólag a jelszó helyességének ellenőrzésére alkalmas, de magát a jelszót nem lehet belőle visszaállítani.


A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. megbízásából a Rackforest Kft. –nél (1132 Budapest, Victor Hugo u. 18-22.) telepített, 24 órás őrzéssel védett szerveren tárolja a személyes adatokat.


Külső webanalitikai és hirdetés-kiszolgálók


A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. a Google Inc. Google Analytics és Google Adwords remarketing szolgáltatását használja. A Google Analitycs cookie-kat használ abból a célból, hogy segítse az adott honlap használatának elemzését. A cookie által tárolt információkat (beleértve a Felhasználó IP-címét) a Google Inc. egyesült államokbeli szerverein tárolja. A Google Inc. átadhatja a gyűjtött információkat harmadik felek részére, amennyiben ezt törvény írja elő, vagy az adott harmadik felek a Google Inc. megbízásából feldolgozzák az információkat.


A Google Inc. a Google Adwords remarketing keretében olyan, a látogatókat nyomon követő cookie-kat helyez el a Felhasználók készülékén, amelyek a látogatók online magatartását figyelik, és amelyek alapján a Google Inc. a felhasználói magatartáson, érdeklődési körön alapuló reklámot tesz számukra elérhetővé más weboldalakon. A nyomon követő cookie lehetővé teszi a Google Inc. számára a honlaplátogató azonosítását egyéb weboldalakon is.


A Google Inc. „Adatvédelmi irányelvei”: http://www.google.hu/intl/hu/policies/privacy/


A Google Inc. weboldalán a Google Inc. adatokkal kapcsolatos tevékenységéről és a cookie-k letiltásáról, a hirdetések személyre szabásáról további hasznos információk találhatóak itt: http://www.google.com/intl/hu/policies/privacy/ads/.



Kiemelt ajánlatunk

Fólia alatti zöldségtermesztés

Fólia alatti zöldségtermesztés
Nagy sikert aratott könyvünk bővített, átdolgozott kiadása! A kötet megismerteti az olvasót azokkal az egyszerű és olcsó termesztési módszerekkel, amelyekkel hónapokkal korábban termeszthetnek primőröket, mint sz...

Eredeti ár: 3 900 Ft
Kedvezményes ár: 3 120 Ft
Legújabb könyveink
Lovaglótanárok a lovaglásról

Lovaglótanárok a lovaglásról

Ebben a kötetben a Gondolatok a lovaglásról c. gyűjtemény folytatásaként a bécsi lovaglótanár-képzőben végzett magyar lovasok tanulmányait adjuk közre. A szerzők a korszak legjobban képzett és a legjobb eredményeket elérő, versenyző és oktató, komoly szakmai tekintélyt kivívott lovasai voltak. A cikkek pedig többnyire a lovak idomításával, iskoláztatásával foglalkoznak az alapkiképzéstől kezdve a legmagasabb szintű díjlovaglásig.

Eredeti ár: 3 800 Ft
Kedvezményes ár: 3 040 Ft

Házi élelmiszer-feldolgozás

Házi élelmiszer-feldolgozás

ÚJRA KAPHATÓ! "Könyvünk azt a célt szolgálja, hogy a kistermelők az alapvető ismeretek birtokában dönthessenek arról, hogy belevágnak-e az alaptermékek házi feldolgozásába és értékesítésébe, amellyel több bevétel érhető el. Ugyancsak hasznos információkat szeretnénk átadni azzal, hogy sok termékkel kapcsolatban ötleteket adunk arra: miért, mit, hogyan tegyünk a jó minőségű, piacképes termék elkészítéséhez?"

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

Legyél csak elég jó(l) ...ha már nem vagy tökéletes

Legyél csak elég jó(l) ...ha már nem vagy tökéletes

Életvezetési tanácsokkal tele a padlás – igaz, neked csak egy földszinti másfél szobásod van, azon is még ott a törlesztőrészlet. Párkapcsolati okoskodással tele a hócipőd – igaz, már mezítláb jársz, mert az most az új trend. Egészségügyi igazságokkal tele a tányérod – igaz, már azt sem tudod, az E-számok vagy a D-vitamin jön előbb az ábécében. Pályamódosítási ötletekkel tele a dossziéd – igaz, hogy még mindig nem tudod, miért nem maradtál meg annál a tervnél, amit háromévesen találtál ki a homokozóban. Ezért félre a sémákkal! Tarts velem az útkereső ösvényen, hátha együtt könnyebben eljutunk… Hová? Nem mások életébe, hanem a sajátodba. Amit nem cserélnél el senkiével. A kanyarok, körforgalmak és leállósávok útján hol döcögve, hol a széllel haladva, sárga fénnyel nevetsz a világra. Mert már tudod, jó helyen vagy. Én csak bátoríthatlak, kérdezhetlek, megoszthatom a tapasztalataimat. Mint író, mint természetgyógyász, mint földön járó, de eget is érző ember. A döntés a tiéd, talán könnyebb lesz néhány óra és néhány oldal múlva.

Eredeti ár: 3 490 Ft
Kedvezményes ár: 2 792 Ft

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk