Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Agrárgazdaságtan

A mezőgazdasági vállalkozások gazdálkodásának elemzése

A mezőgazdasági vállalkozások gazdálkodásának elemzése

A mezőgazdasági vállalkozók körében is erősödik az igény, hogy vállalkozásuk tevékenységének minősítéséről, vagyoni, pénzügyi és jövedelmezőségi helyzetének alakulásáról megfelelő információkkal rendelkezzen. Kézikönyvünkkel elsősorban a vállalkozások gazdasági szakembereinek munkájához kívánunk segítséget nyújtani, ezért igyekeztünk megvalósítani a mezőgazdasági üzemtan és a számvitel "egy nyelven beszélését".

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

Mezőgazdasági vállalkozói kézikönyv ÚJ

Mezőgazdasági vállalkozói kézikönyv ÚJ

A kötet legfőbb szándéka, hogy rendszerbe foglalja azokat a fontosabb gazdaságtani és menedzsment ismereteket, amely a mezőgazdasági vállalkozók számára mindenképpen fontosak lehetnek. A mostani, az új kiadást leginkább az elmúlt évek változásai, az EU-hoz történt csatlakozásunk és néhány új szakmai elem megjelenése indokolja.

Eredeti ár: 5 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 000 Ft

Információs rendszerek a közös agrárpolitika szolgálatában

Információs rendszerek a közös agrárpolitika szolgálatában

Az informatika egy speciális területével, az agrárinformációs rendszerekkel foglalkozik részletekbe menően a szerző. Az erre irányuló fejlesztés, a szisztéma gyakorlati megvalósítása az EU-s követelményeknek való megfelelés okán indult meg, és mára öt nagy, működőképes makrogazdasági információs rendszer jött létre - ezeket mutatja be a kötet. A tudománytörténeti áttekintést és az információs társadalom által megszabott lehetőségek felvázolását követően kerül megfogalmazásra a szakirányú fejlesztés alapvetése, majd olyan témák kerülnek tárgyalásra, mint az ún. közös agrárpolitika és az információs rendszerek kapcsolódásai, az agrárstatisztika, a Piaci Információs Rendszer, a Tesztüzemi Rendszer, az Integrált Igazgatási és Ellenőrző Rendszer, valamint a Mezőgazdasági Számlarendszer. A grafikonokkal és táblázatokkal kiegészített szakkönyvet irodalomjegyzék zárja.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

Főbb mezőgazdasági ágazatok várható kilátásai az EU-csatlakozás után

Főbb mezőgazdasági ágazatok várható kilátásai az EU-csatlakozás után

A könyv a mezőgazdság főbb ágazatait vizsgálja abban tekintetben, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozás milyen hatással lesz rájuk. Milyen lehetőségek nyílnak meg az egyes ágazatok előtt, illetve milyen veszélyek fenyegetik azokat? Erre kapunk választ a könyv átolvasása után.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

Agrárgazdaságtan

Agrárgazdaságtan

A kötet magyar mezőgazdaság gazdasági szerepének, működésének alapvető közgazdasági kérdéseit foglalja össze. Az olvasók mindebből elsajátíthatják azt az agrár-közgazdasági szemléletet, gondolkodásmódot, amely mérnöki, üzleti, irányítási stb. tevékenységükhöz szükséges.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

« »
Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk