Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

Szerző: Dr. Hajós László

Leírás: Könyvünk az agrárképzési területen induló szakok gyakorlati oktatásához kíván tananyagot biztosítani legyen szó akár növénytermesztésről, kertészetről, állattenyésztésről, illetve mindezek gépesítéséről. Mindezeken felül az olvasó részletes ismereteket szerez a minőségbiztosítással, a munkabiztonsággal, valamint a vállalatgazdálkodással kapcsolatban is.

Terjedelem: 362 oldal

ISBN: 9789639553453

Méret: B5

Súly: 595 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 5 100 Ft
Kedvezményes ár: 4 080 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 1.5.2. A műtrágyázás A műtrágyák felosztása több szempontból is lehetséges. A hatóanyag szerinti csoportosításuk:  Egy hatóanyagú, monoműtrágyák, amelyek csak egy hatóanyagot t... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Bevezető 1. NÖVÉNYTERMESZTÉS 1.1. A növénytermesztéssel kapcsolatos fontosabb alapfogalmak 1.2. A növénytermesztés természeti erőforrásai9 1.2.1. A termőtalaj 1.2.2. A Nap energiája 1... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A Hegyköz földművelése

A Hegyköz földművelése

Az értékelt gazdaságtörténeti és néprajzi anyagból kiderül, hogy a Hegyköz klímája, földje földművelésre kevéssé alkalmas. A történeti adatok is arról tanúskodnak, hogy az erdő hasznán kívül az állattartás és a gyümölcstermesztés biztosított itt szerény megélhetést a lakosságnak.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete

A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete

mezőgazdaságunk a rendszerváltás során radikális átalakuláson ment keresztül. Tulajdonviszonyai, üzemi szerkezete, piaci kapcsolatai, sőt termelési szerkezete is átalakult, nem is beszélve a foglalkoztatottak nagyarányú csökkenéséről. A termelés kisebb-nagyobb üzemekben folyik. a 2007. évi adatok szerint a mezőgazdaság termelését 619 ezer egyéni gazdaság és 7400 gazdasági szervezet állítja elő. Az üzemek tehát igen differenciáltak mind nagyságuk, teljesítőképességük, jövedelmezőségük, mind pedig perspektívájuk alapján. Mindenféle stratégiai terv kialakításához elengedhetetlen, hogy megismerjük a hazai mezőgazdasági üzemek legfontosabb jellemzőit, erőállapotukat, leterheltségüket és jövőben várható helyzetüket. A magyar élelmiszeripar válságos éveit éli. Pedig a magyar élelmiszereknek nemzetközi hírnevet és piacot szerzett ágazatra nagyon oda kellene figyelni, eljelentéktelenedése, bukása ugyanis magával ránthatja a mezőgazdaságot is. Ez a mulasztás pedig nagy felelőtlenség volna. A folyamat megfordítása nem tűr halasztást, minden szinten cselekedni kell. Ehhez azonban jobban meg kell ismerni az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó szervezetek környezetét, magukat a vállalatokat, azok struktúráját, fontosabb jellemzőit.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

A termőföldforgalom és -használat jogi szabályozása, Adásvétel - haszonbérlet - öröklés

A termőföldforgalom és -használat jogi szabályozása, Adásvétel - haszonbérlet - öröklés

A könyv elsősorban az agrárágazatban működő kis- és középvállalkozások, őstermelők és családi gazdálkodók, illetve mezőgazdasági tevékenységet végezni szándékozó fiatal vállalkozók számára készült. A kötet célja, hogy átfogó képet nyújtson a mezőgazdasági ingatlanjog legfontosabb szabályairól, ezen belül is kiemelten a termőföldekre vonatkozó, 2014-től módosuló előírásokra, valamint a földhasznosítás és a gazdálkodáshoz közvetlenül kapcsolódó beruházások megvalósításának ingatlanjogi kérdéseire. Részletesen szól a termőföld-tulajdon, illetve a földhasználati jogosultság megszerzésének szabályairól, amelyhez szervesen kapcsolódnak az ingatlan-nyilvántartásról, a földvédelem és földhasznosítás kérdéseiről, valamint a főbb mezőgazdasági vállalkozási formák áttekintésérőt szóló fejezetek.

Eredeti ár: 6 645 Ft
Kedvezményes ár: 5 316 Ft

Vissza a főoldalra »