Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Mezőgazdasági vállalkozások szervezése és ökonómiája

Mezőgazdasági vállalkozások szervezése és ökonómiája

Szerző: Dr. Magda Sándor (szerk.)

Leírás: A technológia megválasztásától az értékesítésig terjedő termelési és értékképző folyamat tudatos ökonómiai szemléletű szabályozását segíti ez a könyv. Tagoltsága és közérthetősége alkalmassá teszi, hogy a vállalkozó mintegy kézikönyvként használja munkája során.

Terjedelem: 618 oldal

ISBN: 963356249X

Méret: B5

Súly: 985 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 5 400 Ft
Kedvezményes ár: 4 320 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 1.3. A mezőgazdasági üzemek erőforrásai Mindenfajta gazdasági tevékenység — erősen leegyszerűsítve — meghatározott jellegű és mennyiségű erőforrások elosztását és kombinálá... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: TARTALOMJEGYZÉK ELŐSZÓ 1. MEZŐGAZDASÁGI ÜZEMEK GAZDÁLKODÁSÁNAK ALAPJAI 1.1. A mezőgazdasági vállalkozások szervezés ének és ökonómiájának tárgya 1.1.1. Üzem, vállalat, gazdas... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A Hegyköz földművelése

A Hegyköz földművelése

Az értékelt gazdaságtörténeti és néprajzi anyagból kiderül, hogy a Hegyköz klímája, földje földművelésre kevéssé alkalmas. A történeti adatok is arról tanúskodnak, hogy az erdő hasznán kívül az állattartás és a gyümölcstermesztés biztosított itt szerény megélhetést a lakosságnak.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete

A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete

mezőgazdaságunk a rendszerváltás során radikális átalakuláson ment keresztül. Tulajdonviszonyai, üzemi szerkezete, piaci kapcsolatai, sőt termelési szerkezete is átalakult, nem is beszélve a foglalkoztatottak nagyarányú csökkenéséről. A termelés kisebb-nagyobb üzemekben folyik. a 2007. évi adatok szerint a mezőgazdaság termelését 619 ezer egyéni gazdaság és 7400 gazdasági szervezet állítja elő. Az üzemek tehát igen differenciáltak mind nagyságuk, teljesítőképességük, jövedelmezőségük, mind pedig perspektívájuk alapján. Mindenféle stratégiai terv kialakításához elengedhetetlen, hogy megismerjük a hazai mezőgazdasági üzemek legfontosabb jellemzőit, erőállapotukat, leterheltségüket és jövőben várható helyzetüket. A magyar élelmiszeripar válságos éveit éli. Pedig a magyar élelmiszereknek nemzetközi hírnevet és piacot szerzett ágazatra nagyon oda kellene figyelni, eljelentéktelenedése, bukása ugyanis magával ránthatja a mezőgazdaságot is. Ez a mulasztás pedig nagy felelőtlenség volna. A folyamat megfordítása nem tűr halasztást, minden szinten cselekedni kell. Ehhez azonban jobban meg kell ismerni az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó szervezetek környezetét, magukat a vállalatokat, azok struktúráját, fontosabb jellemzőit.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

Könyvünk az agrárképzési területen induló szakok gyakorlati oktatásához kíván tananyagot biztosítani legyen szó akár növénytermesztésről, kertészetről, állattenyésztésről, illetve mindezek gépesítéséről. Mindezeken felül az olvasó részletes ismereteket szerez a minőségbiztosítással, a munkabiztonsággal, valamint a vállalatgazdálkodással kapcsolatban is.

Eredeti ár: 5 100 Ft
Kedvezményes ár: 4 080 Ft

Vissza a főoldalra »