Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Üzemtan II.

Üzemtan II.

Szerző: Nábrádi András, Pupos Tibor, Takácsné György Katalin (szerk.)

Leírás: Az 1989-90-ben bekövetkezett rendszerváltás a mezőgazdasági üzemtan területén is nagy kihívást jelentett. Új alapokon, új üzemi struktúra kialakításával és az agrárágazat teljes átszervezésével kellett a mezőgazdaságot új fejlődési pályára állítani. A mezőgazdasági üzemtannak ezért az új üzemi formákkal, a méretezés problémáival, a gazdaságok (egyéni, szövetkezeti, társasági formák) létrehozásának szervezésével kell foglakoznia. Újra felvetődött a kooperációk, az integrációk kialakításának szükségessége, meg kell birkózni a finanszírozás nehézségeivel. Mindezek a feladatok kényszerítették a mezőgazdasági üzemtan gyors fejlődését. Ez a könyv e fejlődés legújabb állomásának tekinthető.

Terjedelem: 376 oldal

ISBN: 9789639736924

Méret: B5

Súly: 730 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 6 300 Ft
Kedvezményes ár: 5 040 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: A kacsahízlalás szervezési és ökonómiai sajátosságai A tenyésztés sajátosságai közzé tartozik, hogy a kacsaágazat több állatfaj tenyész- tését és termelését jelenti. Megkülö... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalom 9. A növénytermesztési és kertészeti ágazatok szervezése és ökonómiája . 9.1. A gabonatermesztés szervezése és ökonóiniája (Felföldi János — Deák László) 9.1 .1. A g... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A Hegyköz földművelése

A Hegyköz földművelése

Az értékelt gazdaságtörténeti és néprajzi anyagból kiderül, hogy a Hegyköz klímája, földje földművelésre kevéssé alkalmas. A történeti adatok is arról tanúskodnak, hogy az erdő hasznán kívül az állattartás és a gyümölcstermesztés biztosított itt szerény megélhetést a lakosságnak.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete

A mezőgazdaság és élelmiszeripar üzemi szerkezete

mezőgazdaságunk a rendszerváltás során radikális átalakuláson ment keresztül. Tulajdonviszonyai, üzemi szerkezete, piaci kapcsolatai, sőt termelési szerkezete is átalakult, nem is beszélve a foglalkoztatottak nagyarányú csökkenéséről. A termelés kisebb-nagyobb üzemekben folyik. a 2007. évi adatok szerint a mezőgazdaság termelését 619 ezer egyéni gazdaság és 7400 gazdasági szervezet állítja elő. Az üzemek tehát igen differenciáltak mind nagyságuk, teljesítőképességük, jövedelmezőségük, mind pedig perspektívájuk alapján. Mindenféle stratégiai terv kialakításához elengedhetetlen, hogy megismerjük a hazai mezőgazdasági üzemek legfontosabb jellemzőit, erőállapotukat, leterheltségüket és jövőben várható helyzetüket. A magyar élelmiszeripar válságos éveit éli. Pedig a magyar élelmiszereknek nemzetközi hírnevet és piacot szerzett ágazatra nagyon oda kellene figyelni, eljelentéktelenedése, bukása ugyanis magával ránthatja a mezőgazdaságot is. Ez a mulasztás pedig nagy felelőtlenség volna. A folyamat megfordítása nem tűr halasztást, minden szinten cselekedni kell. Ehhez azonban jobban meg kell ismerni az élelmiszer-feldolgozással foglalkozó szervezetek környezetét, magukat a vállalatokat, azok struktúráját, fontosabb jellemzőit.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

A mezőgazdasági termelés gyakorlatának alapismeretei

Könyvünk az agrárképzési területen induló szakok gyakorlati oktatásához kíván tananyagot biztosítani legyen szó akár növénytermesztésről, kertészetről, állattenyésztésről, illetve mindezek gépesítéséről. Mindezeken felül az olvasó részletes ismereteket szerez a minőségbiztosítással, a munkabiztonsággal, valamint a vállalatgazdálkodással kapcsolatban is.

Eredeti ár: 5 100 Ft
Kedvezményes ár: 4 080 Ft

Vissza a főoldalra »