Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A sertéshústermelés gazdasági kérdései

A sertéshústermelés gazdasági kérdései

Szerző: Nábrádi András, Szűcs István, Balogh Péter

Leírás: A sertéshús évezredek óta kiemelt szerepet játszik az emberiség élelmezésében. Termelése és fogyasztása összefügg a mezőgazdaság termelési kultúrájának fejlődésével. A történelem során megfigyelhető, hogy a mezőgazdaságí termelés színvonalának emelkedésével növekedett a sertéshús fogyasztása is. A sertéstenyésztésre legközvetlenebbül a gabonatermesztés fejlődése és mindenkori termelési szinvonala hat. A gabonafélék a sertéstenyésztés legfontosabb nyersanyag-bázisát képezik, így a megtermelt és feletetésre kerülő gabona nagy része a sertéságazaton keresztül realizálódik.

Terjedelem: 96 oldal

ISBN: 9633562996

Méret: A5

Súly: 170 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 1 000 Ft
Kedvezményes ár: 800 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 1.3. Vállalatgazdasági jelentőség A sertéstartás, -tenyésztés vállalkozási, vállalatgazdaságtani szempontból bizonyos előnyökkel és hátrányokkal jár, melyeket érdemes mérlegelni,... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: 1. A sertéshústermelés gazdasági jelentősége 1.1. Világgazdasági jelentőség 1.2 Nemzetgazdasági jelentőség 1.3 Vállalatgazdasági jelentőség 1.3.1 Előnyök 1.3.2 Hátrányok 2 A t... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

Gazdasági állatok viselkedése - Általános etológia

Gazdasági állatok viselkedése - Általános etológia

A jól ismert szerzőpáros arra vállalkozott, hogy tudományos igénnyel, de közérthető stílusban, a gyakorló állattenyésztő számára is érthető módon bemutassa az állatok viselkedését, vagyis az etológia tudományát az állattenyésztés szolgálatába állítsa.

Eredeti ár: 5 200 Ft
Kedvezményes ár: 4 160 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei