Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása

A fűszerpaprika termesztése és feldolgozása

Szerző: Dr. Márkus Ferenc - Dr. Kapitány József

Leírás: A könyvben részletesen olvashatunk a fűszerpaprika-termesztés biológiai feltételeiről (hő-, fény-, víz- és tápanyagigény), a fűszerpaprika-fajtákról, a nemesítésről, az egyes fajták termesztéstechnológiájáról, valamint a szárítás, tárolás, utóérlelés és feldolgozás mesterfogásairól.

Terjedelem: 110 oldal

ISBN: 9789633563502

Méret: A5

Súly: 155 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 2 100 Ft
Kedvezményes ár: 1 680 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: Folytonos növekedésű csípős fajták Szegedi F-03 Csüngő termésállású, csípős fajta. Bogyója 10—12 cm hosszú, hengeres. A termések színe éretten paprikapiros. Festéktartalma a faj... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalomjegyzék Előszó 1. Általános tudnivalók A fűszerpaprika jelentősége Gazdasági jelentősége és piaci helyzete Táplálkozási jelentősége A fűszerpaprika rendszerta... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A búza és kukorica minősége és feldolgozása

A búza és kukorica minősége és feldolgozása

A gazdasági, politikai változások eredményeként mind a termelés, mind a gabonakereskedés, mind pedig a feldolgozás a korábbinál sokszínûbb lett. Új vállalkozási formák jelentek meg különbözô tôkebevonások eredményeként, és ezzel egyidejûleg a felhasználás terén is új igények, lehetôségek merültek fel. A szerzôk – több mint harmincéves – tapasztalatuk alapján ismertetik azokat a kritikus pontokat, melyek a termékpálya résztvevôi számára fontosak.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

A dohány gazdaságtana

A dohány gazdaságtana

Ennek a feldolgozásnak a célja a dohánygazdaság értékmeghatározó közgazdasági összefüggéseinek bemutatása. Fejlődéstörténeti tanulságokon keresztül mutatja be a hazai termesztés történetét és lehetőségeit. Fontos eleme a könyvnek a hazai dohánytermesztés és az EU dohánykultúrája valamint a közelgő EU csatlakozás lehetőségei.

Eredeti ár: 2 400 Ft
Kedvezményes ár: 1 920 Ft

A dohánykertész mester kézikönyve

A dohánykertész mester kézikönyve

A kötet bemutatja a Magyarországon eredményesen termeszthető dohányfajtákat. Részletesen ismerteti a legújabb termesztéstechnológiai módszereket a területkiválasztástól a dohány betakarításáig; a szárítás és válogatás mai eljárásait, valamint a tárolás tudnivalóit. Megismertet a dohánytermesztés legkorszerűbb gépeivel, eszközeivel és berendezéseivel. Végül kitér a dohánygazdaság összefüggéseire, ezen belül a termelőket, a leendő "mestereket" leginkább érdeklő hazai szabályozásra és támogatási lehetőségekre is.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei