Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Általános növénytermesztés

A búza és kukorica minősége és feldolgozása

A búza és kukorica minősége és feldolgozása

A gazdasági, politikai változások eredményeként mind a termelés, mind a gabonakereskedés, mind pedig a feldolgozás a korábbinál sokszínûbb lett. Új vállalkozási formák jelentek meg különbözô tôkebevonások eredményeként, és ezzel egyidejûleg a felhasználás terén is új igények, lehetôségek merültek fel. A szerzôk – több mint harmincéves – tapasztalatuk alapján ismertetik azokat a kritikus pontokat, melyek a termékpálya résztvevôi számára fontosak.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

Alternatív növények korszerű termesztése

Alternatív növények korszerű termesztése

Az EU-csatlakozás után alapvetô változások történtek mezôgazdasági termelésünkben, beleértve a növénytermesztést is. Régi, jól pénzelô termesztett növények tûntek el, és kis jelentôségû növények kaptak meghatározó, illetve ún. nagy növények új szerepet. Ennek a változásnak, valamint az agrotechnika eredményeinek nyomon követéséhez nyújt segítséget Alternatív növények korszerû termesztése címû öszszeállításunk. Könyvünk igyekszik azt a megváltozott szemléletet közvetíteni az olvasó felé, amelyet a környezetbarát, fenntartható szemlélet megkövetel.

Eredeti ár: 4 900 Ft
Kedvezményes ár: 3 920 Ft

Növénytermesztés határok nélkül

Növénytermesztés határok nélkül

A piacgazdák érdeklődése megnőtt a korszerű növénytermesztési témájú könyvek iránt. Erre utal az Alternatív növények termesztése című könyv első és második kötetének sikere. A könyvet az abban szereplő szerzők teszik kapóssá, nem is csoda, hisz mindenki a számára oly kedves növényről ír, amelynek nemcsak a termesztése érdekes, de a piacon is jól eladható. Most egy új cím alatt (Növénytermesztés határok nélkül) folytathatjuk a már megkezdett munkát. Az EU-csatlakozás után is eladható, nyereséggel termeszthető növényekről írunk, amelyek esetében nem kell a gazdáknak támogatásokért, termelési kvótákért küzdeniük.

Eredeti ár: 2 300 Ft
Kedvezményes ár: 1 840 Ft

Növénytermesztés a trópusokon-szubtrópusokon

Növénytermesztés a trópusokon-szubtrópusokon

A könyv szerzői a trópusi és szubtrópusi országokban szerezték tapasztalataikat, és az igen kiterjedt szakirodalomban is otthonosan mozognak. Ezért csak hálásak lehetünk nekik, hogy tudásukat megosztják a trópusi szakterületen dolgozó leendő és a már gyakorló szakemberekkel. Szívből kívánom, hogy a tankönyv beváltsa a hozzá fűzött reményeket, és a jövendő melegégövi mezőgazdászainak hasznos segítőjévé váljék!

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

Növények ápolási munkái

Növények ápolási munkái

Az ápolási munkák célja a termék minőségének javítása, melynél szem előtt kell tartanunk a növény biológiai igényének optimális , vagy azt megközelítő kielégítését, adott műszaki alapok maximális kihasználhatóságát, a szükös kézimunka csökkentését az anyagok, eszközök energiatakarékos felhasználását cél a gazdaságosság állandó javítása. Ehhez nyújt segítséget az a Növények ápolási munkái című kiadvány.

Eredeti ár: 2 000 Ft
Kedvezményes ár: 1 600 Ft

Nyártermesztés

Nyártermesztés

A hagyományosan termesztett mezőgazdasági növényfajokon kívül egyre nagyobb szerep jut az erdőknek, faültetvényeknek, elsősorban a nemesnyárnak. Termesztése csak megfelelő kezeléssel adja a várt eredményt, könyvünk ennek adja rövid összefoglalását.

Eredeti ár: 1 200 Ft
Kedvezményes ár: 960 Ft

A dohány gazdaságtana

A dohány gazdaságtana

Ennek a feldolgozásnak a célja a dohánygazdaság értékmeghatározó közgazdasági összefüggéseinek bemutatása. Fejlődéstörténeti tanulságokon keresztül mutatja be a hazai termesztés történetét és lehetőségeit. Fontos eleme a könyvnek a hazai dohánytermesztés és az EU dohánykultúrája valamint a közelgő EU csatlakozás lehetőségei.

Eredeti ár: 2 400 Ft
Kedvezményes ár: 1 920 Ft

A dohánykertész mester kézikönyve

A dohánykertész mester kézikönyve

A kötet bemutatja a Magyarországon eredményesen termeszthető dohányfajtákat. Részletesen ismerteti a legújabb termesztéstechnológiai módszereket a területkiválasztástól a dohány betakarításáig; a szárítás és válogatás mai eljárásait, valamint a tárolás tudnivalóit. Megismertet a dohánytermesztés legkorszerűbb gépeivel, eszközeivel és berendezéseivel. Végül kitér a dohánygazdaság összefüggéseire, ezen belül a termelőket, a leendő "mestereket" leginkább érdeklő hazai szabályozásra és támogatási lehetőségekre is.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

Vetésforgó és öntözés

Vetésforgó és öntözés

A vetésforgó és az öntözés mai a legfontosabb agrotechnikai eljárások közé tartozik. Nélkülük nincs eredményes növénytermesztés. A kötet megad minden alapvető ismeretet ahhoz, hogy a körülményeknek legmegfelelőbb vetésforgót megszerkesszük és alkalmazzuk. Megismertet továbbá termesztett növényeink vízigényével és talajaink vízgazdálkodásával, ennek alapján segít meghatározni, mit, mikor és hogyan öntözzünk.

Eredeti ár: 1 900 Ft
Kedvezményes ár: 1 520 Ft

Termőföldünk

Termőföldünk

A termőföld a sikeres növénytermesztés alapja, így tulajdonságainak, a termesztési lehetőségeknek megismerése minden mezőgazdasággal foglalkozó érdeke. A szerző sok évtizedes, hatalmas tapasztalatait fogalmazta meg a gyakorló gazdák számára.

Eredeti ár: 1 600 Ft
Kedvezményes ár: 1 280 Ft

Talajművelés és trágyázás

Talajművelés és trágyázás

A talajműveléssel kialakított jó mag-, illetve ültetőágy ma is a termesztés egyik legfontosabb feltétele. Ugyanígy a megfelelő tápanyagok, tápanyagpótlás nélkül sincs eredményes növénytermesztés. A kötet ismerteti valamennyi talajművelő eljárást és azok eszközeit, meghatározva, mikor melyiket kell használni. Ugyanígy bemutatja a trágyázás, tápanyagpótlás eszközeit, részletesen ismertetve az esetenként szükséges adagokat, mennyiségeket.

Eredeti ár: 2 100 Ft
Kedvezményes ár: 1 680 Ft

Szántóföldi növénytermesztés

Szántóföldi növénytermesztés

A mű a legfontosabb – több mint harminc – szántóföldi növényeket taglalja hasznosítási módjaik szerint. Bemutatja a növények biológiai jellemzését, nemesítését, éghajlat és talajigényét, tápanyagigényét, vetését és ápolását. Az ismertetést a gyeptermesztés alapjai zárják.

Eredeti ár: 5 200 Ft
Kedvezményes ár: 4 160 Ft

« »
Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk