Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Erdőérték-számítás Az erdőértékelés alapjai

Erdőérték-számítás Az erdőértékelés alapjai

Szerző: Márkus László - Mészáros Károly

Leírás: Az erdővagyon a nemzeti vagyon része! Erdeink kb. 40%a-a magánerdő. Az új tulajdonosoknak is elsőrendű érdeke erdővagyonunk pénzbeni értékelési módszereinek megismerése. Az erdőnek termelési, környezetvédelmi és rekreációs funkciója és értéke van. A funkciók pénzbeni értékének megállapítása az erdőérték-számítás feladata. A termelési funkció keretében a termőföld, az élőfakészlet és a kettő együttesének, az erdő értékének kiszámítása a feladat. A könyv ismerteti a termelési funkció értékelésén kívül a környezetvédelmi, a rekreációs funkció ma még alig ismert, korszerű módszereit, bemutatja a különböző értékelési eljárásokat is.

Terjedelem: 274 oldal

ISBN: 9786155224683

Méret: A5

Súly: gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 200 Ft
Kedvezményes ár: 3 360 Ft
Megtakarítás: 20 %

A könyv tartalomjegyzéke: ELŐSZÓ AZ ERDŐÉRTÉK-SZÁMÍTÁS FELADATA ÉS FELOSZTÁSA Erdőérték-számítás szükségessége Erdőérték-számítás, erdőértékbecslés problematikája AZ ERDŐÉRTÉK-SZÁMÍTÁS V... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

Erdészeti gépek

Erdészeti gépek

Az erdészeti gépek című kötetünk a 2003-as kiadás javított, átdolgozott, az elmúlt közel másfél évtized fejlődését is figyelembe vevő, egyes fejezeteknél új ismereteket is közlő, kibővült szerzőkollektívával összeállított változata. A könyv tematikájában szakít a típuscentrikussággal - mivel a géptípusok nagy száma miatt ez már nem volt követhető - helyette a szerkezeti felépítéseken, működési elveken alapuló tárgyalást követi.

Eredeti ár: 5 100 Ft
Kedvezményes ár: 4 080 Ft

Erdőszegélyek létesítése és ápolása

Erdőszegélyek létesítése és ápolása

Az erdőszegélyek létesítése, kialakítása ökológiai és ökonómiai szempontból egyaránt szükséges és hasznos. A Németországban kiadott füzet magyar nyelvű hazai megjelentetése részben hiánypótlásként is felfogható. Az állami és a magánerdőkben egyaránt lehet alkalmazni a németországi módszereket, csupán a fafaj megválasztásra kell mindenkor és mindenütt ügyelni.

Eredeti ár: 1 000 Ft
Kedvezményes ár: 800 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei