Keresés Könyvkategóriák

Faanyagismeret

Faanyagismeret

Szerző: Molnár Sándor

Leírás: Digitális Kiadvány
E könyv alapvető célja, hogy tankönyvként szolgáljon az erdő-, fa- és papíripari mérnök; valamint a bútortervező és belsőépítész hallgatóknak, de eredményesen hasznosíthatják az erdő- és fagazdaságban, fakereskedelemben és fafeldolgozás területein dolgozó szakemberek is.

Terjedelem: 469 oldal

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 5 400 Ft
Kedvezményes ár: 3 780 Ft
Megtakarítás: 30 %

Olvasson bele: 7.1.2.16. Bükk (Fagus sílvatica L.) Elterjedése A bükkök az északi mérsékelt égövben honosak. 13 fajuk ismert. Európában elsősorban a közönséges bükknek (Fagus silvatica) kiemelked... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalomjegyzék Előszó 1. Az erdészet és a faipar jellemzői, a fajelentősége 1.1. A Föld erdősültsége, a fahasználat nemzetközi jellemzői 1.2. Magyarország erdő- és fagazdasága 1... Bővebben »

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

Az erdészet gyakorlata

Az erdészet gyakorlata

Digitális Kiadvány
A kötet bemutatja a legontosabb fa- és cserjefajokat, általános ismereteket ad erdeinkről és az erdők környezetéről. Az Erdőmüvelési ismeretek fejezet a maggyűjtéstől a nevelővágásokig bemutatja az erdőben végzett legfontosabb feladatokat. Az erdőhasználati ismeretek megismerésével az erdő területén megtermelt javak kitermelését, felhasználását, mozgatását és értékesítésének éehetőségeit sajátíthatják el az olvasók. Bemutatásra kerülnek a legfontosabb erő- és munkagéptani ismeretek is, amelyek szükségesek ahhoz, hogy az erdőben az erdőművelési és erdőhasználati munkákat hozzáértően és hatékonyan lehessen végezni.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 380 Ft

Faanatómia

Faanatómia

Digitális Kiadvány
A faanatómia az elfásodott növényi részek, a törzs, a korona, a gyökérzet belő alaktana, azaz az alkalmazott botanika sajátos része. Feladata a fák belső szerkezetének, a sejtekből, szövetekből felépülő fás növényi szervezeteknek a feltárása, leírása. A kötet három szinten vizsgálja a fás növények szervezetét: egyrészt a fénymikroszkópokkal nem feltárható ún. szubmikroszkópos szinten a sejtfal fibrilláris, gödörkés szervezetét; másrészt a mikroszkópos metszetekkel jól tanulmányozható sejtes szerkezetet; harmadrészt pedig a szabad szemmel, ill. kézi nagyítóval vizsgálható ún. makroszkópos felépítést (évgyűrűk, geszt, szijács).

Eredeti ár: 4 600 Ft
Kedvezményes ár: 3 220 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei
Faanyagismeret
Faanyagismeret
Ára: 3 780 Ft
Faanatómia
Faanatómia
Ára: 3 220 Ft