Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Erdővédelemtan

Erdővédelemtan

Szerző: Dr. Varga Ferenc (szerkesztő)

Leírás: Környezetünkben az utóbbi néhány évtizedben bekövetkezett ökológiai változások megnövelték az erődvédelem szerepét, így ma már elmondható, hogy az intenzív erdőgazdálkodásnak az okszerűen alkalmazott erdővédelem szerves, nélkülözhetetlen része.

Terjedelem: 293 oldal

ISBN: 9789633563229

Méret: B5

Súly: 490 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 5 700 Ft
Kedvezményes ár: 4 560 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 4.2.2.3.11. Füzek A füzek erdővédelmi problémái sok tekintetben a nyárakéhoz hasonlók. Azonosak a károsítók, a kórokozók a termőhelyileg is egymás mellett található két fafajon. A... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalomjegyzék 1. Előszó 2. Bevezetés (Varga F.) 2.1. Az erdővédelem fogalma, tárgyköre és kapcsolata a társtudományokkal 2.2. Az erdővédelem kialakulása, története Európában és... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

Erdővédelem - Tölgyeken előforduló károsítók és kórokozók

Erdővédelem - Tölgyeken előforduló károsítók és kórokozók

Az Erdővédelem-sorozat második kötete a hazai erdeinkben legfontosabb fafajcsoporton, a tölgyeken előforduló kártevőkkel és kórokozókkal foglalkozik ezen belül is a kocsányos, a kocsánytalan és a cser tölggyel, melyek a jelenlegi erdőterületeink 34%-án találhatók meg. A könyv részletezi a fa egyes részein megjelenő kár- és kórképeket (leveleken, hajtásokon, terméseken, törzsön stb.) A könyv fontos része az egyes károsítók különböző fejlődési alakjainak megjelenését bemutató táblázat, illetve a kárnaptár.

Eredeti ár: 2 900 Ft
Kedvezményes ár: 2 320 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei