Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Faanyagok

Faanyagkémia-kémiai szerkezet, reakciók

Faanyagkémia-kémiai szerkezet, reakciók

Az elmúlt tíz-tizenöt évben a kialakult új vizsgálati eljárások lehetővé tették,hogy olyan változásokat, átalakulásokat is meghatározzanak a fában, melyek döntő hatással vannak ennek a fontos anyagnak a tulajdonságaira. Elsősorban a műanyagkémia területén kialakult eljárások fára való alkalmazása tette lehetővé a tulajdonságok tervezett módosítását. A degradációs folyamatok elemzése kialakította védekezési eljárások új elvi alapjait és gyakorlati megoldását. Összevetve kialakult a fának mint egy sajátságos anyagnak a kémiája, melyet a klasszikus fakémiával szemben faanyagkémiának neveznek. Egy ilyen szemléletben összeállított könyvet kíván a szerző az olvasónak nyújtani. Megnehezítette a feladatot,hogy magyar nyelven fakémiával foglalkozó, megfelelő színvonalú könyv nincs, a külföldi irodalom is csak próbálkozik ezen a területen. A könyvnek tehát tartalmaznia kellett a klasszikus fakémia alapjait és a faanyagkémiában rejlő lehetőségek összegezését is. A könyv tankönyvnek készült, de tájékoztatást, információt kíván nyújtani mindenkinek, aki e terület iránt érdeklődik, hiánypótló jellegénél fogva. Másrészt viszont a könyv tankönyv, a nem vegyész végzettségű egyetemi hallgatók számára, a könyvnek tehát a tájékoztató, információs funkció mellett alapvető didaktikai feladatoknak is meg kellett felelnie, ezért egyes folyamatok részletes elemzésére is sor került úgy, hogy a téma iránt jelenség szinten érdeklődő is választ kapjon kérdéseire.

Eredeti ár: 3 800 Ft
Kedvezményes ár: 3 040 Ft

A faanyag degradációja

A faanyag degradációja

Hazánknak, mint erdőben szegény országnak fokozottan kell foglalkoznia a fa pusztulásának megakadályozásával. Erre csak a kérdéskör alapos ismerete ad lehetőséget. A könyv a fa kémiai összetevőinak ismertetése és kémiai reakcióinak leírása mellett jelentős súlyt helyez a komplex rendszer kémiai átalakulásaira, a faanyag módosítási lehetőségeire.

Eredeti ár: 3 100 Ft
Kedvezményes ár: 2 480 Ft

Faforgácslapok

Faforgácslapok

A könyv a világ egyik legismertebb fatermékének gyártásáról, felhasználásáról, és a vele kapcsolatos kutatási tevékenységekről szól. A faforgácslap létrehozásának és gyártástechnológiájának különböző variációi tág teret nyitnak a mérnöki fantáziának.

Eredeti ár: 3 100 Ft
Kedvezményes ár: 2 480 Ft

Fűrészáru

Fűrészáru

A mű a késztermékgyártó, továbbfeldolgozó ipar (bútorgyártás, épület-asztalosipar, járműgyártás, építészet) számára alapanyagot előállító fűrészipar ismereteit dolgozza fel. Megfelelő arányban keverve a szakemberek számára az elméleti és gyakorlati ismereteket.

Eredeti ár: 3 700 Ft
Kedvezményes ár: 2 960 Ft

Farostlemezek

Farostlemezek

Kiadványunk olyan időpontban jelent meg, amikor a hagyományos technológiákat újak, a régi termékeket szélesebb körben alkalmazható, korszerűbbek váltják fel. Így a könyv összefoglalja a hagyományos módszereket és ismerteti a legújabb gyártástechnikákat.

Eredeti ár: 2 800 Ft
Kedvezményes ár: 2 240 Ft

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk