Keresés Könyvkategóriák

Nemzetközi áru- és tőzsdei kereskedelmi ügyletek

Nemzetközi áru- és tőzsdei kereskedelmi ügyletek

Szerző: Kozár László

Leírás: Ez a könyv egyszerre funkcionálhat gyakorlati szakemberek szakkönyveként, ugyanakkor a felsőoktatás különböző, a kereskedelem- és/vagy tőzsdetechnikát oktató, nemzetközi ügyletekkel foglalkozó képzései számára tankönyvként.

Terjedelem: 350 oldal

ISBN: 9789639935662

Méret: A5

Súly: 300 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 600 Ft
Kedvezményes ár: 3 680 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 1. Bevezetés A kereskedelmi tevékenység közgazdasági megközelítése A marginalista közgazdasági elmélet egyik fô alapelve szerint az egyéni és a társadalmi jólét fogalmát, a szükség... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalom 1. Bevezetés 2. A disztribúciós csatorna és a nemzetközi ügylet résztvevôi 2.1. A disztribúciós csatorna 2.1.1. Az áru fizikai útja 2.1.2. Az áru eszmei útja 2.2. A nemzetk... Bővebben »

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A mezőgazdasági műszaki fejlesztés gazdasági vonásai

A mezőgazdasági műszaki fejlesztés gazdasági vonásai

A mezôgazdaságban a mûszaki fejlesztés évezredes múltra tekint vissza és örökzöld feladatnak tekinthetô. Amióta az ember egy kis „tudatosságot” vitt a mezôgazdálkodásba, egyre kiterjedtebben használja mindazt, amit ma a komplex mûszaki fejlesztés elemi között tartunk számon. Az idôk során a mezôgazdálkodás cél-, eszköz- és feltételrendszere sokat változott. A tudomány és a gazdálkodási gyakorlat fejlôdése a növénytermelésben új fajták és technológiai megoldások sokaságát eredményezte. Az állattartásban a nomád gazdálkodásról fokozatosan áttértek a háziasított tartásra és ezen a területen sem múlt el nyomtalanul a tudomány és a technika fejlôdése. A mai értelemben vett mezôgazdasági termelést a mûszaki fejlesztésben integrálódó biológiai, kémiai és technikai tényezôk segítik az ökológiai adottságok és a humán tényezôk egyidejû figyelembevétele mellett. Fontos, hogy az említett tényezôk a gyakorlati megvalósítás során megfelelô harmóniában legyenek egymással, ellenkezô esetben egy sajátos „minimumtörvény” következtében a legalacsonyabb szinten jelen lévô komponens fogja meghatározni a fejlesztés végsô eredményét. Ezért fontos a komplexitás érvényesítése a mezôgazdálkodást szolgáló mûszaki fejlesztésben. Husti István munkáját azoknak ajánlom, akik komolyan érdeklôdnek a mezôgazdasági mûszaki fejlesztés kérdései iránt. Kiemelendônek tartom, hogy a könyv a mûszaki fejlesztés gazdasági vonásaira helyezi a hangsúlyt. Ezzel a felhasználók, a mezôgazdasági termelésben érdekeltek járhatnak jól, hiszen a gyártók, forgalmazók részérôl meglehetôsen sok technokrata megközelítéssel találkozunk, amikor egyre bôvülô kínálatukat reklámozzák. A gazdálkodó számára megfelelô megoldás kiválasztásához célszerû a mûszaki-technológiai jellemzôk mellett a gazdasági szempontok figyelembevétele is. Így nagyobb biztonsággal hozhatók olyan fejlesztési döntések, amelyeket késôbb nem kell megbánni, mert „többet nyerhetünk a réven, mint amennyit veszítünk a vámon”.

Eredeti ár: 5 800 Ft
Kedvezményes ár: 4 640 Ft

Európai uniós projektek pénzügyi menedzsmentje

Európai uniós projektek pénzügyi menedzsmentje

A könyv pénzügyi menedzsmenttel foglalkozó részénél alapvetőnek tekintjük az elméleti ismeretek áttekintését. Ezt részben képletek, ill. formulák, részben grafikus ábrák formájában végezzük el, amelyeket szövegesen magyarázunk. Több esetben példákkal mutatjuk be az egyes formulák alkalmazásának módját, ill. megjegyzéseket fűzünk ezekhez a kérdésekhez. A nagyobb összefüggések jobb megértését esettanulmányok bemutatásával segítjük elő. Az egyes pontok végén pedig önellenőrző kérdésekkel segítjük a felkészülést. Ne feledjük, hogy minden elméleti ismeret annyit ér, mint amennyivel elő tudjuk segíteni a jobb gyakorlatot. A gyakorlat ismertetésére helyezzük a hangsúlyt és bátorítjuk az olvasót, hogy kövesse nyomon a feladatok megoldását, és önállóan is oldjon meg pénzügyi feladatokat.

Eredeti ár: 4 400 Ft
Kedvezményes ár: 3 520 Ft

Forgótőke-gazdálkodás

Forgótőke-gazdálkodás

A könyv ismeretanyagának középpontjában a forgótőke és elemeinek új megközelítésben való értelmezése áll. A kapcsolódó kérdések tárgyalása rendszerszemléletű megközelítésben, a vállalati gazdálkodás, a vállalat és környezete rendszerébe ágyazva történik, a vállalati stratégiai integrált felfogásban való értelmezésének keretei között. Egyes kérdések tárgyalásánál – amelyeket az új értelmezések nem módosítanak – csak utalás történik a szakirodalomban fellelhetô módszerekre, tervezési algoritmusokra.

Eredeti ár: 4 600 Ft
Kedvezményes ár: 3 680 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei