Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Környezetvédelem - Mit tehet a mezőgazda?

Környezetvédelem - Mit tehet a mezőgazda?

Szerző: Bozsik András, Hartman Mátyás, Percze Attila

Leírás: A környezetvédelem elsősorban a környezet veszélyeztetésének, károsításának, szennyezésének megelőzését jelenti. A következő oldalakon megpróbáljuk felhívni az olvasó figyelmét néhány eszközre, módszerre, eljárásra. Mindezeket egy XXI. századnak megfelelő eszmerendszerbe építve szeretnénk, segítve a megelőzésen alapuló agrár-környezetvédelem széles körű elterjedését.

Terjedelem: 50 oldal

ISBN: 9633563542

Méret: A5

Súly: 250 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 1 400 Ft
Kedvezményes ár: 1 120 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 2. Biológiai védekezés a kórokozók ellen A növényi betegségeket okozó gombák ellen bevethető hiperparazita gombák, vagy más néven antagonista gombák, amelyek megsemmisítik, felélik a... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalom Bevezetés A mezőgazdálkodás új kihívásai Az intenzív, iparszerű mezőgazdaság környezeti problémái A jövő mezőgazdálkodása Tájba illesztett gazdálkodás Állattartás, á... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A globális klímaváltozás: hazai hatások és válaszok - A VAHAHA jelentés

A globális klímaváltozás: hazai hatások és válaszok - A VAHAHA jelentés

A Környezetvédelmi Minisztérium és az MTA által indított projekt, a VAHAVA tevékenységét összefoglaló jelentés. Mindazok számára ajánlható, aki számára a környezet változása, változtatása, megőrzése nem közömbös.

Eredeti ár: 4 900 Ft
Kedvezményes ár: 3 920 Ft

Fiatal agrárkutatók az élhető Földért

Fiatal agrárkutatók az élhető Földért

A tudóspalánták, fiatal szakemberek megnyerése az agrárkutatás számára, a tehetséges kutatók Külföldi szakmai tapasztalatszerzésének elősegítése, valamint a jól felkészült és külföldi gyakorlatot szerzett szakemberek visszatérésének elősegítése a hazai kutatási szférába, elkötelezett hitvallásunk. A mezőgazdasági szakterület sajátosságából fakad a megújulás, az új generációk felnevelésének igénye, mely folyamatosan változó világunk örökké újjászülető harmóniáját adja. Célunk, hogy olyan fiatal szakembereket nyerjünk meg és képezzünk tovább, akik az adott területen már hasznosítható tapasztalatokat szereztek, és képesek a gyakorlat számára fontos kérdésekre a tudomány eszközeivel válaszokat adni. A kiadványban bemutatkozó szakterületek: szin(en)energia, magyar kutatók a nagyvilágban, járt és járatlan utak az állatorvoslásban, genetikai kutatások, nemzeti kincseink mikroszkóp alatt, valamint tudomány a hungarikumok szolgálatában, a tudományágak egy-egy fontos és meghatározó szegmensét reprezentálják, melyeket e kötetben kívánunk átnyújtani a Tisztelt Olvasóknak.

Eredeti ár: 1 800 Ft
Kedvezményes ár: 1 440 Ft

Hulladékok a mezőgazdaságban, az erdészetben,a gyümölcsösben és a szőlészetben

Hulladékok a mezőgazdaságban, az erdészetben,a gyümölcsösben és a szőlészetben

A könyv felhívja a figyelmet arra, hogy a termesztési folyamatokban keletkező hulladék hasznosítása nem csak gazdasági érdek, de fontos a környezeti értékek megőrzése céljából is. Komposztálással és biomasszával kapcsolatos ismeretek tartalmaz a könyv.

Eredeti ár: 1 400 Ft
Kedvezményes ár: 1 120 Ft

Vissza a főoldalra »