Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Hagyományos és megújuló energiarendszerek

Hagyományos és megújuló energiarendszerek

Szerző: Dr. Tóth László

Leírás: Könyvünkben az energia-előállítás és -felhasználás leglényegesebb területeit - egyeseket elméleti, másokat gyakorlati szempontokból is - tárgyaljuk. Foglalkozunk a hő- és villamosenergiát előállító berendezésekkel, a megújuló energiaforrásokkal, a legjellemzőbb átalakítási módokkal. Bemutatjuk általában az energiatermelést, a települések energiaellátásában fontos energiagazdálkodást, az energiamegtakarítás lehetőségeit és az energiatárolás főbb kérdéseit.

Terjedelem: 268 oldal

ISBN: 9786155224706

Méret: B5

Súly: gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: Az energiahordozók feltárása és átalakítása a természettel szoros kapcsolatban van, ezért a környezetre gyakorolt hatásuk nem vitatható. A mai energiapolitika szerves részévé kell tenni... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: TARTALOM 1. BEVEZETŐ 2. A HŐENERGIA ELŐÁLLÍTÁSA ÉS FELHASZNÁLÁSA 2.1 A hőfejlesztés anyagai és elemei Szilárd tüzelőanyagok Folyékony tüzelőanyagok 2.2. Hőközlés A passzív hők... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A biogáz

A biogáz

A könyv szerzői arra törekedtek, hogy az olvasóknak átadják a biogázzal kapcsolatos ismereteket, foglakozzanak a téma technológiai, mikrobiológiai és -kiemelten - gazdasági jellemzőivel egyaránt.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

A biomassza felhasználása

A biomassza felhasználása

A biomassza energetikai felhasználása már a múltban sem volt ismeretlen és jelenleg is számos országban aknázzák ki a benne rejlő lehetőségeket. Hazánkban a romló közgazdasági feltételek, a szűkösen található energiaforrások egyre aktuálisabbá teszik a megújuló energiahordozókból, ezen belül az élelmiszergazdaságban képződő, illetve a kommunális jellegű biomasszából nyerhető energia szélesebb körű elterjedését.

Eredeti ár: 5 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 000 Ft

A szélenergia hasznosítása

A szélenergia hasznosítása

A megújuló energiaforrások közül a szélnergia az, amelynek ipari méretű hasznosítása már ma is gazdaságos, de helyi energiaforrásként is számos esetben előnyösen felhasználható. Ez a könyv elsősorban a felsőoktatás különböző szakjain energetikai tanulmányokat folytató hallgatók számára készült, de minden olyan érdeklődőnek ajánlható, aki a szélenergia hasznosításának műszaki kérdéseiről kíván tájékozódni.

Eredeti ár: 2 960 Ft
Kedvezményes ár: 2 368 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei