Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Megújuló energia és vidékfejlesztés

Megújuló energia és vidékfejlesztés

Szerző: Lukács Gergely Sándor

Leírás: A szerző célja ezzel a könyvvel, hogy elősegítse az új energiahordozó előállítási és hasznosítási paradigma térnyerését, amelynek az a lényege, hogy a nagy energiatermelő és ellátó rendszerek mellett - és egyre inkább helyettük - létrejönnek a helyi igényeket kiszolgáló, túlnyomórészt helyben található erőforrásokat hasznosító sokpólusú, egyenként kis kapacitású, ám együtt nagy hatóerejű megújuló energia termelő-szállító-elosztó-fogyasztó rendszerek.

Terjedelem: 257 oldal

ISBN: 9789639935006

Méret: A5

Súly: 315 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: BEVEZETÉS A szerző 25 éve foglalkozik az egyik legfontosabb hazai megújuló energiaforrás, a zöldenergia termelés és hasznosítás kutatásával. A témában elsőként jelentetett meg könyv... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: TARTALOM BEVEZETÉS 1. MEGÚJULÓ ÉS FOSSZILIS ENERGIAFORRÁSOK 1.1. Nemzeti stratégia, megújuló energia stratégia 1.2. A fosszilis energiahordozók előnyei és hátrányai 1.3. A fosszili... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A biogáz

A biogáz

A könyv szerzői arra törekedtek, hogy az olvasóknak átadják a biogázzal kapcsolatos ismereteket, foglakozzanak a téma technológiai, mikrobiológiai és -kiemelten - gazdasági jellemzőivel egyaránt.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

A biomassza felhasználása

A biomassza felhasználása

A biomassza energetikai felhasználása már a múltban sem volt ismeretlen és jelenleg is számos országban aknázzák ki a benne rejlő lehetőségeket. Hazánkban a romló közgazdasági feltételek, a szűkösen található energiaforrások egyre aktuálisabbá teszik a megújuló energiahordozókból, ezen belül az élelmiszergazdaságban képződő, illetve a kommunális jellegű biomasszából nyerhető energia szélesebb körű elterjedését.

Eredeti ár: 5 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 000 Ft

A szélenergia hasznosítása

A szélenergia hasznosítása

A megújuló energiaforrások közül a szélnergia az, amelynek ipari méretű hasznosítása már ma is gazdaságos, de helyi energiaforrásként is számos esetben előnyösen felhasználható. Ez a könyv elsősorban a felsőoktatás különböző szakjain energetikai tanulmányokat folytató hallgatók számára készült, de minden olyan érdeklődőnek ajánlható, aki a szélenergia hasznosításának műszaki kérdéseiről kíván tájékozódni.

Eredeti ár: 2 960 Ft
Kedvezményes ár: 2 368 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei