Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Zöldenergia és vidékfejlesztés

Zöldenergia és vidékfejlesztés

Szerző: Lukács Gergely Sándor

Leírás: A szerző célja, hogy hozzájáruljon az új energiahordozó előállítási és hasznosítási paradigma térnyeréséhez. A könyv részletesen tárgyalja a zöldenergia helyzetét, az egyéves és évelő szántóföldi, valamit fás szárúak energetikai célú termelésének és hasznosításának termőhelyi, természeti, termesztési, betakarítási jellemzőit és feltételeit. Kifejti a program jogi, közgazdasági és finanszírozási feltételeit, valamint több fejezeten keresztül olvashatunk arról, hogy a zöldenergia-hasznosítás milyen lehetőséget rejt magában a vidékfejlesztés szempontjából.

Terjedelem: 221 oldal

ISBN: 9789639736689

Méret: B5

Súly: 395 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 400 Ft
Kedvezményes ár: 3 520 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: BEVEZETÉS Ebben a könyvben zöldenergia alatt minden olyan energiahordozóból előállított energiát értünk, amelynek alapja a fotoszintézis során előállított fás vagy lágyszárú növ... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: TARTALOM BEVEZETÉS 1. MEGÚJULÓ ÉS ZÖLDENERGIA HELYZET ÉS SZABÁLYOZÁS AZ EURÓPAI UNIÓBAN ÉS MAGYARORSZÁGON 1.1. Az Európai Unió és Magyarország energetikai helyzete 1.2. Új Magyar... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A biogáz

A biogáz

A könyv szerzői arra törekedtek, hogy az olvasóknak átadják a biogázzal kapcsolatos ismereteket, foglakozzanak a téma technológiai, mikrobiológiai és -kiemelten - gazdasági jellemzőivel egyaránt.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

A biomassza felhasználása

A biomassza felhasználása

A biomassza energetikai felhasználása már a múltban sem volt ismeretlen és jelenleg is számos országban aknázzák ki a benne rejlő lehetőségeket. Hazánkban a romló közgazdasági feltételek, a szűkösen található energiaforrások egyre aktuálisabbá teszik a megújuló energiahordozókból, ezen belül az élelmiszergazdaságban képződő, illetve a kommunális jellegű biomasszából nyerhető energia szélesebb körű elterjedését.

Eredeti ár: 5 000 Ft
Kedvezményes ár: 4 000 Ft

A szélenergia hasznosítása

A szélenergia hasznosítása

A megújuló energiaforrások közül a szélnergia az, amelynek ipari méretű hasznosítása már ma is gazdaságos, de helyi energiaforrásként is számos esetben előnyösen felhasználható. Ez a könyv elsősorban a felsőoktatás különböző szakjain energetikai tanulmányokat folytató hallgatók számára készült, de minden olyan érdeklődőnek ajánlható, aki a szélenergia hasznosításának műszaki kérdéseiről kíván tájékozódni.

Eredeti ár: 2 960 Ft
Kedvezményes ár: 2 368 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei