Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Mezőgazdasági gépek

A növényvédelem gépesítése

A növényvédelem gépesítése

Az eredményes növényvédelem alapvetô feltétele és követelménye tehát, hogy a célnak megfelelô gépet alkalmazzunk, folyamatosan fenntartsuk annak jó állapotát, és szakszerûen üzemeltessük. Mindehhez szükséges a növényvédô gépek és a mûszaki technológiák megfelelô szintû ismerete. Ebben a könyvben – a terjedelem adta korlátok között – igyekeztünk mindazt összefoglalni, amire a témában érdeklôdôknek szüksége lehet. A vegyszeres és vegyszermentes eljárások ismertetése mellett bemutatjuk a gépek felépítését, a jellemzô mûszaki megoldásokat, összefoglaljuk a szakszerû üzemeltetés legfontosabb tudnivalóit, ismertetjük továbbá a gépekkel szemben támasztott követelményeket, és a kötelezô vizsgálatokkal kapcsolatos tudnivalókat. Reméljük, hogy a gazdák, a gyakorlati szakemberek mellett az oktatásban résztvevôk és más érdeklôdôk is haszonnal forgatják majd könyvünket.

Eredeti ár: 4 900 Ft
Kedvezményes ár: 3 920 Ft

Mezőgazdasági traktorok elmélete és szerkezete

Mezőgazdasági traktorok elmélete és szerkezete

A traktor bármely mezőgazdasági üzemben meghatározza az elvégezhető munkákat, meghatározza a szántóföldi gépesítési technológiákat. Magyarországon a traktorok átlagéletkora magas, 2000-ben 15,3 év volt, és a régi gyártású kelet-európai, főleg MTZ típusok aránya közel 40%. A mezőgazdasági termelés átalakulásával várható a traktorpark lényeges átalakulása. A könyv a célszerű traktorválasztást és -üzemeltetést szeretné segíteni. Részletesen ismerteti a traktorok szerkezeti felépítését, külön fejezetben foglalkozik a traktormotorokkal, az erőátviteli rendszerekkel, a járószerkezetekkel, a kormányművekkel, a fékberendezésekkel, a hidrosztatikus erőátviteli rendszerekkel, az elektromos és elektronikus berendezésekkel. Az egyes fejezetek a gyakorlatias információk mellett összefoglalják az adott részegységre vonatkozó elméleti összefüggéseket is. A célszerű traktorkiválasztást 85 traktortípus műszaki adatai segítik.

Eredeti ár: 7 200 Ft
Kedvezményes ár: 5 760 Ft

Mezőgazdasági gépi beruházások

Mezőgazdasági gépi beruházások

A kiadvány elsősorban olyan mezőgazdasági vállalkozók, gazdálkodók, családi gazdaságok számára készült, akik hosszabb távon kívánnak e területen sikeresen tevékenykedni, ezért fontos számukra a legjobb gépesítési megoldások megtalálása, a már meglévő gépek gazdaságos üzemeltetése, tartalékaik hasznosítása.

Eredeti ár: 1 000 Ft
Kedvezményes ár: 800 Ft

Traktorok - autók

Traktorok - autók

A könyv a traktor- és járműtechnika legfontosabb szerkezeti elemeit mutatja be. Általános áttekintést ad a traktorok és haszonjárművek felépítéséről, különböző funkcionális kérdéseiről, valamint bemutatja a szerkezetek műszaki megoldásait.

Eredeti ár: 7 500 Ft
Kedvezményes ár: 6 000 Ft

Mezőgazdasági erő- és munkagépek

Mezőgazdasági erő- és munkagépek

Korszerű mezőgazdasági termelést csak modern eszközökkel és a gépeket, berendezéseket mesterfokon üzemeltetni tudó szakemberekkel lehet végezni. A kötet fejezetei géptípustól függetlenül írják le és magyarázzák a gépek általános szerkezeti felépítését és működési elvét.

Eredeti ár: 4 300 Ft
Kedvezményes ár: 3 440 Ft

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk
Könyv webáruház - Vevő pont.

Kiadónk a VEVŐPONT hálózat tagja www.vevopont.hu

Agrárbázis

www.agrarbazis.hu