Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A sertéstartás és -takarmányozás gépesítése

A sertéstartás és -takarmányozás gépesítése

Szerző: Herdovics Mihály – Komka Gyula – Tóth László

Leírás: Könyvünk a Mezőgazdasági Gépesítési Intézet (MGI) fejlesztési munkái: a szemes termények szárítása, a takarmánykészítés, a sertéstartás gépesítése és technológiai vizsgálatai alapján került összeállításra.

Terjedelem: 258 oldal

ISBN: 9789639935853

Méret: B5

Súly: 310 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 400 Ft
Kedvezményes ár: 3 520 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: Alapanyagok tárolása A darálandó anyagokat általában a keverôüzem kapacitásához igazodó silókban, vagy vízszintes tárolókban tárolják és onnan juttatják a keverôüzemben találhat... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Bevezetés 1. Szemes termények kezelése 1.1. A szemestermény-szárítás és -tárolás alapjai 1.1.1. A szemes termények tárolhatóságának feltételei 1.1.2. A tárolás alatt lejátszódó... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

Sertéstenyésztés

Sertéstenyésztés

A hazai gyakorlati és tudományos életben ismert szakemberek segítségével összeállított könyv a magyarországi tapasztalatokra alapozva mind a kocatartás és malacnevelés, mind a sertéshizlalás témakörében összefoglalja a az elmúlt évtizedekben megjelent újabb kutatási eredmények ismeretanyagát. Könyvünk ezen tudnivalók gyakorlati alkalmazásához nyújt segítséget a gazdáknak, és az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatóknak egyaránt.

Eredeti ár: 4 500 Ft
Kedvezményes ár: 3 600 Ft

Versenyképes kocatartás és malacnevelés

Versenyképes kocatartás és malacnevelés

Napjainkban Magyarországon a mezőgazdasági termelés értékének legfeljebb egyharmadát (34 % - át) teszi ki az állattenyésztés, míg Nyugat-Európában ez több mint 50 százalék. Az elmúlt évtizedben a sertésállományban is jelentős visszaesés volt tapasztalható: 2002-ben még több mint 5 millió sertés volt Magyarországon, jelenleg viszont 3 millió alatti az állomány létszáma. A kocák száma most 205 ezerre tehető, míg tíz éve 38l ezer volt. Magyarországon kisebb a sertésszaporulat, lassú a tömeggyarapodás, később lesznek vágásérettek a sertések, gyenge a takarmányhasznosítás. A gazdaságos sertéstenyésztés és sertéshús-előállítás egyik alapja a szaporulat, amely az iparszerű üzemi viszonyok mellett a kisgazdaságokban is igényli a modern és szakszerű szaporodásbiológiai ellátást. A hazai gyakorlati és tudományos életben ismert szakemberek segítségével összeállított könyv a kocatartás és a malacnevelés témakörében összefoglalja az elmúlt évtizedekben megjelent újabb kutatási eredmények ismeretanyagát a magyarországi tapasztalatokra alapozva. A könyv hiányt pótló információs anyaga segítséget nyújthat a gyakorló szakemberek számára a mindennapi döntéseik meghozatalában is. A szerzők közös célja, hogy a jövőben olyan minőséget állítsunk elő a magyar sertéságazatban, amely a hazai és exportpiacokon is megállja a helyét.

Eredeti ár: 13 630 Ft
Kedvezményes ár: 6 910 Ft

Versenyképes sertéshizlalás

Versenyképes sertéshizlalás

Az elmúlt évtizedben a sertésállományban jelentős visszaesés volt tapasztalható, jelenleg 3 millió alatti az állomány létszáma. A sertéshizlalásunkra jellemző, hogy a termelés nem eléggé hatékony, a szervezettsége messze elmarad a nyugat-európai versenytársakétól, nem megfelelő a tartástechnológia színvonala, jellemzőek a méretgazdaságossági problémák és a takarmányozás technológiája sem kielégítő. A hazai gyakorlati és tudományos életben ismert szakemberek segítségévet összeállított könyv a sertéshizlalás témakörében összefoglalja az elmúlt évtizedekben megjelent újabb kutatási eredmények ismeretanyagát a magyarországi tapasztalatokra alapozva. A szerzők véleménye szerint az ágazatban a hagyomány és a szaktudás megvan, de a mindennapi gyakorlatban hasznosítani is tudni kell ezeket. Ehhez nyújt segítséget ez a könyv, amely a hizlalási, tartástechnológiai részletek mellett az ökonómiai elemzéseket is bemutatja. A szerzők közös célja az, hogy a jövőben, a magyar sertéságazatban olyan minőséget állítsunk elő, amely a hazai és export piacokon is megállja a helyét. Könyvünket a jelenlegi és a jövőbeli sertéstenyésztő szakembereknek és az agrár-felsőoktatásban tanuló hallgatóknak ajánljuk.

Eredeti ár: 13 630 Ft
Kedvezményes ár: 6 815 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei