Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A magyar tarka szarvasmarha bonyhádi fajtája

A magyar tarka szarvasmarha bonyhádi fajtája

Szerző: Ettig László

Leírás: A magyar tarka marha bonyhádi tájfajta történetének leírásánál a szerző arra törekedett, hogy a szorosabb értelemben vett "Völgység" és benne Bonyhád szarvasmarha-tenyésztését meghatározott szerkezetben tárja az érdeklődők elé.

Terjedelem: 99 oldal

ISBN: 9789633562642

Méret: A5

Súly: 135 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 2 100 Ft
Kedvezményes ár: 1 680 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: A bonyhádi pirostarka marha hústermelése Mielőtt a bonyhádi kettős hasznosítású pirostarka marha hizlalásáról szólnánk, néhány kiemelt mondatban a szakirodalomból idézünk. „A h... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalomjegyzék - Előszó - A Völgység - A tájfajta fogalma - A bonyhádi tájfajta kialakulásának története - A bonyhádi tájfajta elismerése - A bonyhádi tájfajta elterjedése és ... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései

A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései

A könyv közérthető módon tárgyalja a szarvasmarhaágazat gazdasági, piaci és szervezési kérdéseit. A hasznos információkat nyújtó könyvet ajánljuk mindazok számára, akik ebben az ágazatban tevékenykednek, hogy munkájukat még hatékonyabbá tehessék.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

A tenyészbikák termékenyítőképessége

A tenyészbikák termékenyítőképessége

Gerald Fry neves amerikai húsmarha-szakértő jogtulajdonos könyve hiányt pótló kézikönyv tenyésztők, árutermelő gazdák, állatorvosok, az állattenyésztést oktatók és hallgatók, valamint minden szarvasmarha-tenyésztési ágazatban érdekelt számára.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

Versenyképes húsmarhatartás

Versenyképes húsmarhatartás

Ez a kötet A húsmarha tenyésztésének és tartásának a gyakorlata című könyvünk bővített, aktualizált kiadása. A vágómarha termelés Magyarországon a múltban fontos, exportorientált tevékenység, húzóágazat volt. Az elmúlt évtizedekben azonban nem termeltünk annyi vágómarhát, amennyire értékesítési lehetőség nyílott volna, sőt az elmúlt években importáltunk is. Mindezt annak ellenére, hogy a marhahús külpiaci értékesítési lehetőségei jók, természeti adottságaink kedveznek a húsmarhatartásnak. A mintegy 1,3 millió hektár várhatóan növekvő gyepterület, valamint az, hogy hazánk a kukoricaövezetben fekszik és az ország 72%-a mezőgazdaságilag hasznosítható terület, megalapozhatja a hatékony marhahizlalást. Magyarországnak elsősorban a profitorientált húsmarhatartást kell a stratégia központjába állítania, amely olyan egyéb elemekre is kedvező hatással bír, mint a foglalkoztatás, tájmegőrzés, környezethasznosítás, szociálpolitika stb.

Eredeti ár: 6 900 Ft
Kedvezményes ár: 5 520 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei