Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései

A szarvasmarha-ágazat gazdasági, szervezési és piaci kérdései

Szerző: Szűcs István (szerk.)

Leírás: A könyv közérthető módon tárgyalja a szarvasmarhaágazat gazdasági, piaci és szervezési kérdéseit. A hasznos információkat nyújtó könyvet ajánljuk mindazok számára, akik ebben az ágazatban tevékenykednek, hogy munkájukat még hatékonyabbá tehessék.

Terjedelem: 207 oldal

ISBN: 9639553417

Méret: B5

Súly: 345 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 3. AZ ÁGAZAT HOZAMAI TERMELÉSI ÉRTÉKE A termelés során arra törekszünk, hogy eladható, azaz piacképes termékeket és szolgáltatásokat állítsunk elő. A tevékenységünk eredményekén... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: ELŐSZÓ 1. A TEJ- ÉS MARHAHÚSTERMELÉS JELENTŐSÉGE 1.1. A TEJTERMELÉS ÉS FOGYASZTÁS VILÁGGAZDASÁGI JELENTŐSÉGE 1.2. A MARHAHÚSTERMELÉS ÉS FOGYASZTÁS VILÁGGAZDASÁGI JELENTŐSÉGE ... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A magyar tarka szarvasmarha bonyhádi fajtája

A magyar tarka szarvasmarha bonyhádi fajtája

A magyar tarka marha bonyhádi tájfajta történetének leírásánál a szerző arra törekedett, hogy a szorosabb értelemben vett "Völgység" és benne Bonyhád szarvasmarha-tenyésztését meghatározott szerkezetben tárja az érdeklődők elé.

Eredeti ár: 2 100 Ft
Kedvezményes ár: 1 680 Ft

A tenyészbikák termékenyítőképessége

A tenyészbikák termékenyítőképessége

Gerald Fry neves amerikai húsmarha-szakértő jogtulajdonos könyve hiányt pótló kézikönyv tenyésztők, árutermelő gazdák, állatorvosok, az állattenyésztést oktatók és hallgatók, valamint minden szarvasmarha-tenyésztési ágazatban érdekelt számára.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

Versenyképes húsmarhatartás

Versenyképes húsmarhatartás

Ez a kötet A húsmarha tenyésztésének és tartásának a gyakorlata című könyvünk bővített, aktualizált kiadása. A vágómarha termelés Magyarországon a múltban fontos, exportorientált tevékenység, húzóágazat volt. Az elmúlt évtizedekben azonban nem termeltünk annyi vágómarhát, amennyire értékesítési lehetőség nyílott volna, sőt az elmúlt években importáltunk is. Mindezt annak ellenére, hogy a marhahús külpiaci értékesítési lehetőségei jók, természeti adottságaink kedveznek a húsmarhatartásnak. A mintegy 1,3 millió hektár várhatóan növekvő gyepterület, valamint az, hogy hazánk a kukoricaövezetben fekszik és az ország 72%-a mezőgazdaságilag hasznosítható terület, megalapozhatja a hatékony marhahizlalást. Magyarországnak elsősorban a profitorientált húsmarhatartást kell a stratégia központjába állítania, amely olyan egyéb elemekre is kedvező hatással bír, mint a foglalkoztatás, tájmegőrzés, környezethasznosítás, szociálpolitika stb.

Eredeti ár: 6 900 Ft
Kedvezményes ár: 5 520 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei