Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Gazdálkodás belvizes és aszályos területeken

Gazdálkodás belvizes és aszályos területeken

Leírás: Az aszály és belvíz évszázadokon keresztül a magyar gazdák rettegett ellenfelei voltak. Napjainkban az átlagember a média híradásait hallgatva talán úgy érzi, hogy ezek a csapások mintha még gyakrabban fordulnának elő. Ugyanakkor azoknak az ismereteknek a tára is jelentősen bővült, amelyek ezen jelenségek ok-okozati kapcsolatait segítenek megérteni. Amennyiben világossá válik, hogy az adott termőhelyen mivel és milyen gyakorisággal kell szembenézni, a következő lépés annak kidolgozása, hogy mit lehet tenni. Az eszköztár igen széles, számos új informatikai és műszaki-biológiai megoldás létezik. Azonban, hogy ezekből mit választ a termelő, az jelentős mértékben függ a költség-hozam viszonyoktól is. Ezeknek a kármegelőzési és -csökkentési módszereknek most van itt az idő kidolgozni az alkalmazási feltételeit, megtanulni az alkalmazásukat, majd bevezetni őket a gyakorlatba.

Terjedelem: 152 oldal

ISBN: 9786155224393

Méret: B5

Súly: 400 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 8 415 Ft
Kedvezményes ár: 4 200 Ft
Megtakarítás: 50 %

A könyv tartalomjegyzéke: Bevezetés 7 Vízzel kapcsolatos kihívások a 21. században 9 EU Víz Keretirányelv és mezőgazdasági vonatkozásai 11 VGT agrárterületet érintő intézkedési területei 15 Mezőgazdasági ... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A korszerű prémesállat-tenyésztés gyakorlata

A korszerű prémesállat-tenyésztés gyakorlata

(Szépséghibás példány, borító fénye megkopott) A tökéletes prémek előállításához elengedhetetlen a megfelelő szakértelem. Hazánkban az ilyen irányú szakirodalom hiányos és elavult, így az új kötet végre korszerű információkat nyújt az érdeklődőknek a csincsilla, nutria, sarki róka, ezüst róka, prémgörény, vadászgörény, nyestkutya, mosómedve és a coboly tenyésztéséről, a szaporítástól a takarmányozáson keresztül az egészségvédelemig minden részletre kiterjedően.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 1 700 Ft

Alternatív energia

Alternatív energia

(Szépséghibás példány) Könyvünket, a megújuló energiaforrásokkal, a környezet gazdálkodással foglakozó, s egyéb mérnöki tanulmányokat folytató egyetemi hallgatókon túl ajánljuk mindazoknak - műszaki szakembereknek, beruházóknak, akik Magyarországon az energiagazdálkodás területén munkálkodnak, az utóbbiaknak részben azért is, hogy ráirányítsuk a figyelmet a szélenergiában rejlő lehetőségek nagyszerűségére, másrészt pedig azért, hogy támogatókat szerezzünk ezen igen fontos energiaforrás mielőbbi magyarországi széles körű elterjesztéséhez.

Eredeti ár: 5 700 Ft
Kedvezményes ár: 3 420 Ft

Alternatív növények termesztése I.

Alternatív növények termesztése I.

(Szépséghibás példány) A sorozat olyan, eddig háttérbe szorított növények termesztését mutatja be, amelyek hozzájárulnak a sokszintű vetésforgó összeállításához, a biodiverzitás növeléséhez, a talaj tápanyagkészletének, valamint szerkezetének fenntartásához és javításához, az egészséges táplálkozás elősegítéséhez.

Eredeti ár: 4 600 Ft
Kedvezményes ár: 2 760 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei