Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Üzleti élet, marketing

Híres magyar termékek albuma

Híres magyar termékek albuma

Magyarország 2004—ben bekövetkező csatlakozáa az Európai Unióhoz minden bizonnyal óriási kihívás de állítja a hazai ipar szereplőit. Felvenni a versenyt és állni a sarat egy olyan hatalmas piac vállalkozóival szemben amely üzemeinek, gyárainak többsége lényegesen kedvezőbb pénzügyi és egyéb körülmények között már hosszú évek óta tevékenykedik azon a gazdasági területen, ahol mi magyarok most szeretnénk megjelenni, kemény feladat. Némely szkeptikus szerint szinte lehetetlen. Könyvünk célja, hogy megmutassuk a világnak: a hazai vállalatok többsége versenyképes, és az uniós piacon is kelendő cikkek gyártására alkalmas. Segíti őket ebben a magyar lelemény és furfang, a tradíciók és speciális helyi adottságok. Ezeket minden bizonnyal kihasználják majd, és hátrányukból előnyt tuddnak kovácsolni. E kiadvány segítséget nyújthat abban, hogy a benne szereplő hazai tulajdonú cégek híre elkerüljön határainkon túlra is, illetve azoknak, akiket jól ismer már a világ, olyan oldalát is bemutassa, amelynek megismerése újdonság lehet külföldi partnereik számára. Célunk, hogy megismertessük az olvasóval a vállalatok profilján, gyártmányain kívül, a történetüket, tradicióikat, jelenlegi technológiájukat és terveiket is.

Eredeti ár: 4 000 Ft
Kedvezményes ár: 3 200 Ft

Híres galériák és aukciósházak

Híres galériák és aukciósházak

A magyar és angol nyelvű kötetből megismerkedhetünk a magyar műkereskedelem nevezetes személyiségeivel, galériáival és cégeivel.

Eredeti ár: 5 200 Ft
Kedvezményes ár: 3 000 Ft

A magyar vendéglátás és turizmus újkori története

A magyar vendéglátás és turizmus újkori története

A vendéglátás, a szállásnyújtás és az idegenforgalom összefüggéseinek egyre jelentősebb szerepét felismerve fogalmazódott meg eleinkben annak igénye, hogy ennek a komplex tevékenységnek a történetét összegyűjtve megírják. A magyar vendéglátóipar története c. könyv első kötete Ballai Károly szerkesztésében jelent meg 1943-ban. Megírásában az akkori idők vendéglátó- és szállodaiparának nagy egyéniségei vettek részt. Az első kötet 1849-el zárul. Az eredetileg tervezett II. kötet Ballai Károly 1947-ben bekövetkezett halála miatt már nem készült el, és megírására jó ideig senki sem vállalkozott. Ez a II. kötet a most bemutatott A magyar vendéglátás és turizmus újkori története. Ez a jelentős mű többéves gyűjtő, rendszerző, lektoráló, pontosító, szerkesztő munka és széles körű összefogás eredménye. A munka koordinálását, a kézirat szerkesztését dr. Csizmadia László vállalta magára. A kötet a három nagy területet – vendéglátás, turizmus, szállásadás – külön-külön szerkesztve tárgyalja. Az első részben Szigeti Andor vezet végig a vendéglátás történetén. Az ő többéves gyűjtőmunkája alapján ez a rész sorra veszi vendéglátóiparunk üzlettípusait a történelmi vendéglőktől a cukrászdákon és kávéházakon át a legmodernebb szórakozóhelyekig. Turizmusunk történetét dr. Walkó Miklós dolgozta fel nagy hozzáértéssel és alapossággal. Bemutatja a turizmus szervezeteinek történeti változásait, sorra veszi Magyarország turisztikai adottságait és a különböző turista vonzerőket, valamint a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatásokat. A harmadik rész szerzője, dr. Rubovszky András a magyar szállodaipar újabb kori történetének főbb fejlődési trendjeit követi végig a legrangosabb szállodák történetén és szolgáltatásain keresztül. Az exkluzív kötet színes mellékletében a hazai vendéglátás, turizmus és szállodaipar mintegy 40 jelentősebb szereplője mutatkozik be.

Eredeti ár: 11 500 Ft
Kedvezményes ár: 9 200 Ft

Banki értékpapírok Magyarországon

Banki értékpapírok Magyarországon

A kötet a magyarországi pénzügyi kultúrát és fejlődés történetét mutatja be. A könyv rengeteg adattal szolgál a hazai értékpapírokat illetően, és a szerző mindezt olyan képanyaggal tette teljessé, mely zömében még nem látott napvilágot, hanem közgyűjtemények, levéltárak polcain húzódott meg.

Eredeti ár: 7 800 Ft
Kedvezményes ár: 6 240 Ft

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés Kiemelt ajánlatunk