Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Sikeres vidék

Sikeres vidék

Szerző: Lukács Gergely Sándor

Leírás: A könyv célja, hogy tudományos alapossággal, kutatási eredményekre építve mutassa be azokat a kistérségeket, amelyek a foglalkoztatás, a versenyképesség és az életminőség terén kiemelkedő eredményeket értek el Magyarországon.

Terjedelem: 221 oldal

ISBN: 9789639736696

Méret: B5

Súly: 385 gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 4 600 Ft
Kedvezményes ár: 3 680 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: Könyvünk megírásával azt a célt kívánjuk szolgálni, hogy a siker tényezőinek, a kistérségi marketingnek, a hét régió egy-egy sikeres kistérségének, a kistérségek három-három lá... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: TARTALOM BEVEZETÉS 1. AZ EURÓPAI UNIÓ REGIONÁLIS POLITIKÁJA 1.1. Az egységes statisztikai rendszer (NUTS) 1.2. A területfejlesztés kialakulása és jellemzői az Európai Unióban 1.3. N... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A vidékfejlesztés gyakorlata, lehetőségek, intézkedések

A vidékfejlesztés gyakorlata, lehetőségek, intézkedések

A megoldandó feladatok közül hazánkban az egyik legfontosabb és legaktuálisabb a vidékfejlesztés. Az utóbbi évek vizsgálatai bebizonyították, hogy ugyan a mezőgazdaság nélkül nem lehet megoldani a vidékfejlesztés problémáit, de önmagában nem alkalmas ennek a sokrétű, bonyolult, szinte mindenre kiterjedő feladatnak a megoldására. Ezt a szükségességet több kutató és szakember felismerte, ezért számtalan formában, mélységben és terjedelemben foglalkoznak a vidékfejlesztés kérdéseivel. Ezek az anyagok ugyan általában magas színvonalúak, és sok kérdésre adnak választ, azonban többségük elméleti, nem gyakorlatias. 2007-től lehetőség van arra, hogy számottevő EU-támogatással gyakorlati oldalról is megoldjuk, feltárjuk a vidékfejlesztési problémákat, és több lehetőség van arra is, hogy a számtalan megoldandó feladat közül az EU által is fontosnak tartottakat kizárólag gyakorlati oldalról is megközelítsük, és a megvalósításukhoz szükséges pénzügyi forrást központilag is biztosítsuk. Ez utóbbi folyamathoz csatlakozva könyvünkkel megpróbáltuk ezt a folyamatot segíteni, az ehhez szükséges ismereteket, információkat konkrétan és részletesen bemutatni. Tájékoztatásul könyvünk fontosabb részei a következők: — részletes és konkrét helyzetelemzés az utóbbi idők fejlemények is figyelembe véve, — a vidékfejlesztés irányainak és alapelveinek bemutatása, — a különböző programok összesített hatása a vidék fejlődésére. Könyvünk kézikönyv jellegű, részletesen ismerteti azokat az információkat, amelyek a programban való aktív és eredményes részvételhez elengedhetetlenek.

Eredeti ár: 4 600 Ft
Kedvezményes ár: 3 680 Ft

A vidékfejlesztés kézikönyve

A vidékfejlesztés kézikönyve

A kötet részletesen tárgyalja a területfejlesztés és vidékfejlesztés alapfogalmait, intézményrendszerét. Továbbá alapos ismereteket szerezhetünk a NUTS szintek jellemzőiről, a vidékfejlesztési stratégiakészítésről, terület- és településmarketingről, illetve a finanszírozásról. A kötet utolsó fejezetében minderre két kisváros példájával is szolgál a szerző.

Eredeti ár: 3 200 Ft
Kedvezményes ár: 2 560 Ft

Agrár- és vidékfejlesztési igazgatás

Agrár- és vidékfejlesztési igazgatás

Az agrárigazgatás, a munkaügyi igazgatás, az ingatlannyilvántartás, a versenyjog és a természeti és az épített környezet védelmének aktuális ismeretei.

Eredeti ár: 4 900 Ft
Kedvezményes ár: 3 920 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei