Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

A mesterképzés pedagógiája

A mesterképzés pedagógiája

Szerző: Emőkey - Rakaczkiné - Szlágyi - Völgyessy

Leírás: A könyv megismertet a mesterképzés pszichológiai és pedagógiai hátterével, azok alapismereteivel: bevezet a pszichikai fejlődés életkori szakaszaiba, bemutatva a pszichikum működésének alapjait, megismertet a szocializáció folyamatával, az oktatási módszerek pszichológiai hátterével. A szakmai képzés és gyakorlat módszertani kérdéskör ismertetésekor kitér a gyakorlati képzőhelyek szerepére, bevezet a munkavégzés útján történő tanulás módszertani alapjaira, a felnőttek szakképzésére. A könyvben fogalomtár is található, amely az idegen szavak és szakkifejezések magyarázatát is tartalmazza. Ajánljuk a könyvet a fiatal szakemberek gyakorlati képzésében, a gazdaságban működő csoportos és egyéni gyakorlati oktatásban részt vevőknek.

Terjedelem: oldal

ISBN: 9789639553903

Méret: A4

Súly: gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 2 900 Ft
Kedvezményes ár: 2 320 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: 2.6. A munkaerőpiac és a gyakorlati képzés Napjainkban az iskolával szemben támasztott követelmény egyre több és szerteágazóbb. Az iskolára más jellegű feladatok is várnak, mint a ha... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Tartalomjegyzék Bevezetés I. Pszichológiai és pedagógiai alapismeretek Szilágyi Klára — Völgyesy Pál 1. Alapfogalmak a szebélyiség működéséhez 1.1. A pszichikus fejlődés életko... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A kommunikatív didaktika

A kommunikatív didaktika

A könyv a pedagógia rendszerét, más tudományokkal való kapcsolatát és a pedagógia tematizált tudományterületeit járja be. A kommunikatív szemlélet jegyében a pedagógiai folyamat didaktikai, oktatáselméleti és az oktatás gyakorlati kérdéseit, metodológiáját végigjárva kísérel meg összefoglaló rendszerezést adni. A könyv egyéni szempontokat követ, egyéni ízlés szerint válogat, példát ad, tanít arra, hogy tudásunk egyedi, emberi értelmet nyerjen bennünk, gondolkodásunkban, érvrendszerünkben, válaszainkban, abban a kommunikációban, amelyet a végletek között adott lehetőség, az élet kommunikációjában folytatunk.

Eredeti ár: 5 200 Ft
Kedvezményes ár: 4 160 Ft

A Nyugat-Dunántul természeti értékei

A Nyugat-Dunántul természeti értékei

Ez a könyv két megye, Győr-Moson-Sopron és Vas megyék tájaira kalauzolja el az olvasót. Ha bejárjuk ezt a vidéket, valóságos természetrajzi keresztmetszetet kapunk Magyarországról, hiszen a szikes pusztáktól az ártéren át a hegyvidéki erdőkig a legkülönfélébb élőhelyekkel találkozhatunk. Különleges, egyedi vonás ugyanakkor az, hogy a régió nyugati szegélye már alpesi hatás alatt áll, ami a csapadékosabb klímában illetve az élővilág összetételében is megnyilvánul. Olyan növényés állatfajokkal is találkozhatunk itt, amelyek az ország más részein egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fordulnak elő. A Nyugat-Dunántúlon két nemzeti park és öt tájvédelmi körzet jelenti a természetvédelmi területek nagyobb egységeit. Ezek rövid ismertetése található a könyv elején. A jellemző fajok élőhelyük szerinti csoportosításban kerülnek bemutatásra. A könyvbe terjedelmi okok miatt nyilván nem kerülhetett be valamennyi szép, érdekes és fontos növény- és állatfaj e változatos táj gazdag élővilágából. Remélem azonban, ennyi is elegendő ahhoz, hov meggyőzze az olvasót a Nyugat-Dunántúl szépségéről, természeti értékekben való gazdagságáról, és megerősítse azt a szándékot, hogy ezeket az értékeket meg kell őrizni.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

A vadászpuskaműves mester kézikönyve

A vadászpuskaműves mester kézikönyve

HAMAROSAN ÚJRA KAPHATÓ! Ez a szakkönyv a puskaműves képzés legfontosabb alapismereteit tartalmazza, segítve ezzel a szakmát most tanulók vizsgákra való felkészülést is. A könyv létrejöttéhez rendkívül sok segítséget jelentett a szakképzés újbóli beindulásával önzetlenül közreműködő Dr. Kováts Zoltán, Keesmár István, Miklósi Endre szakelőadók kéziratban megmaradt előadási anyaga, amelyért ezúton mondok hálás köszönetet. Új eleme ennek a könyvnek, hogy a szakmai elméleten túl a Fegyverjavítás című fejezetben a puskaműves által leggyakrabban végezhető javítási műveletekkel ismerkedhet meg az olvasó. Természetesen, aki nem csupán a bizonyítvány megszerzésén gondolkodik, az egyéb szakkönyvek segítségét is igénybe kell vegye tudása gyarapításához, amihez ezúton kívánok sok sikert.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei