Keresés Könyvkategóriák Folyóiratok

Földrajz utazóknak

Földrajz utazóknak

Szerző: Prof. Dr. habil. Szabó Lajos, Dr. habil Remenyik Bulcsú

Leírás: A kézikönyv elsősorban a turizmus-vendéglátás és turizmus-menedzsment szakos (BSc, MSc) hallgatók számára készült, azonban a turizmus iránt érdeklődő szélesebb olvasóközönség figyelmébe is ajánlható. Az utazás a fejlett világban a hétköznapi életvitel szerves része, a szabadidő változatos eltöltése. Ez egyben helyváltoztatás is, melynek során a turizmus résztvevője állandó életterén kívüli földrajzi tereket, településeket keres és fedez fel a maga számára. Ezen helyek felfedezésében segít tájékozódást nyújtani és eligazodni a könyv, melyet kezében tart az Olvasó. Részletesen megismerhetjük az utazást is magába foglaló nagy rendszer, a turizmus alapjait, amely a szakmában kevésbé járatos, ugyanakkor érdeklődő világlátók számára nyújt közérthető formában információt. Emellett a világ leglátogatottabb országairól tudhatunk meg értékes és érdekes adatokat, jellemző illusztrációkkal alátámasztva. A könyv érdekes olvasmány, szakmai anyag, de kézikönyvként az utazók vagy a világ országainak megismerése iránt fogékony érdeklődők számára éppúgy értékes.

Terjedelem: 203 oldal

ISBN: 9786155224928

Méret: B5

Súly: gramm

Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház

Eredeti ár: 3 500 Ft
Kedvezményes ár: 2 800 Ft
Megtakarítás: 20 %

Olvasson bele: Olaszország Olaszország köztársaság, fővárosa Róma. Az olasz kormányzat figyelmét az I. világháború alatt kezdte felkelteni a turizmus, amikor jelzésértékű nagyságot ért el a fizet... Bővebben »

A könyv tartalomjegyzéke: Előszó 1. A turizmus természetföldrajzi alapjai 2. Bevezetés a turizmusba 3. A fenntartható turizmus 4. A turizmus hatásai 5. Kereslet es kínálat a turizmusban... Bővebben »

Megosztás másokkal:

Tartalomjegyzék:

Előszó   
1. A turizmus természetföldrajzi alapjai   
2. Bevezetés a turizmusba   
3. A fenntartható turizmus   
4. A turizmus hatásai   
5. Kereslet es kínálat a turizmusban   
6. Árpolitika és árképzés, marketing   
7. Kontinensek legfrekventáltabb turisztikai régiói   
8. Tematikus egységek 
9. Mellékletek 
10. Fogalomtár 
11. Irodalomjegyzék 

Ebben a kategóriában ajánlott további könyveink:

A kommunikatív didaktika

A kommunikatív didaktika

A könyv a pedagógia rendszerét, más tudományokkal való kapcsolatát és a pedagógia tematizált tudományterületeit járja be. A kommunikatív szemlélet jegyében a pedagógiai folyamat didaktikai, oktatáselméleti és az oktatás gyakorlati kérdéseit, metodológiáját végigjárva kísérel meg összefoglaló rendszerezést adni. A könyv egyéni szempontokat követ, egyéni ízlés szerint válogat, példát ad, tanít arra, hogy tudásunk egyedi, emberi értelmet nyerjen bennünk, gondolkodásunkban, érvrendszerünkben, válaszainkban, abban a kommunikációban, amelyet a végletek között adott lehetőség, az élet kommunikációjában folytatunk.

Eredeti ár: 5 200 Ft
Kedvezményes ár: 4 160 Ft

A mesterképzés pedagógiája

A mesterképzés pedagógiája

A könyv megismertet a mesterképzés pszichológiai és pedagógiai hátterével, azok alapismereteivel: bevezet a pszichikai fejlődés életkori szakaszaiba, bemutatva a pszichikum működésének alapjait, megismertet a szocializáció folyamatával, az oktatási módszerek pszichológiai hátterével. A szakmai képzés és gyakorlat módszertani kérdéskör ismertetésekor kitér a gyakorlati képzőhelyek szerepére, bevezet a munkavégzés útján történő tanulás módszertani alapjaira, a felnőttek szakképzésére. A könyvben fogalomtár is található, amely az idegen szavak és szakkifejezések magyarázatát is tartalmazza. Ajánljuk a könyvet a fiatal szakemberek gyakorlati képzésében, a gazdaságban működő csoportos és egyéni gyakorlati oktatásban részt vevőknek.

Eredeti ár: 2 900 Ft
Kedvezményes ár: 2 320 Ft

A Nyugat-Dunántul természeti értékei

A Nyugat-Dunántul természeti értékei

Ez a könyv két megye, Győr-Moson-Sopron és Vas megyék tájaira kalauzolja el az olvasót. Ha bejárjuk ezt a vidéket, valóságos természetrajzi keresztmetszetet kapunk Magyarországról, hiszen a szikes pusztáktól az ártéren át a hegyvidéki erdőkig a legkülönfélébb élőhelyekkel találkozhatunk. Különleges, egyedi vonás ugyanakkor az, hogy a régió nyugati szegélye már alpesi hatás alatt áll, ami a csapadékosabb klímában illetve az élővilág összetételében is megnyilvánul. Olyan növényés állatfajokkal is találkozhatunk itt, amelyek az ország más részein egyáltalán nem, vagy csak nagyon ritkán fordulnak elő. A Nyugat-Dunántúlon két nemzeti park és öt tájvédelmi körzet jelenti a természetvédelmi területek nagyobb egységeit. Ezek rövid ismertetése található a könyv elején. A jellemző fajok élőhelyük szerinti csoportosításban kerülnek bemutatásra. A könyvbe terjedelmi okok miatt nyilván nem kerülhetett be valamennyi szép, érdekes és fontos növény- és állatfaj e változatos táj gazdag élővilágából. Remélem azonban, ennyi is elegendő ahhoz, hov meggyőzze az olvasót a Nyugat-Dunántúl szépségéről, természeti értékekben való gazdagságáról, és megerősítse azt a szándékot, hogy ezeket az értékeket meg kell őrizni.

Eredeti ár: 3 400 Ft
Kedvezményes ár: 2 720 Ft

Vissza a főoldalra »

Kosár

Az Ön kosara üres!

Bejelentkezés A kategória legkedveltebb könyvei