
Könyvek
kategóriák
Híres cukrászdák és kávéházak
Ahol nem a helyszínen készül a sütemény az nem igazi cukrászda – a hivatalos nomenklatúra szerint. Szakmailag sem az. Az egy süteménybolt, de nem cukrászda. Ahogy nem lehet vendéglő, ahová ételhordóban viszik a máshol főzött fogásokat, úgy nem igazi cukrászda, ahol nem helyben készülnek a sütemények. Magyar és angol nyelvű albumunk ilyen igazi és méltán híres cukrászdák, csokoládéműhelyek és kávéházak pazar seregszemléje.
ISBN/ISSN: 9786155224386
Méret: A4
Kiadó: Szaktudás Kiadó Ház
Tartalomjegyzék:
Tartalomjegyzék
Előszó
A CAPPELLA Cukrászda és Kávéház
Andi Sütiszalon
Andrész Cukrászda
Apicius Étterem és Kávéház
Arácsi Cukrászda
Artigiana Gelati
Bástya Cukrászda
Bereczki Cukrászda
Bergmann Cukrászdák
Bor Cukrászda és Kávézó
Caffé Molinari
Café Rigoletto
chocoMe
Csibe Cukrászda
Csuta Cukrászda
GelARTo Rosa
Gourmet Café
Görömbei Cukrászda
Grillázs Cukrászda
Hadik Kávéház, Szatyor bár és Galéria
Hisztéria Cukrászda
Ibolya Cukrászda
Ildikó Cukrászda
Jagyutt Cukrászat
Kálmán Cukrászda
Kopcsik Marcipánia
Korona Cukrászda
La Rosa Fagylaltozó
Levande Chocolate
Mackó Cukrászda
Major Cukrászda
Márton Cukrászda
New York Kávéház
Nosztalgia Fagyizó
Pataki Cukrászda
Páratlan Cukrászda
Rákóczi Cukrászda
Rege Cukrászda
Romantika Cukrászda
Ruszwurm Cukrászda
Sárvári Cukrászda
SKP BonBon
Spinoza Kávéház
Stühmer Kávéház
Szalai Cukrászda
Szamos Cukrászda
Szamos Gourmet Ház
Százéves Cukrászda
Szent Korona Cukrászda
Tóth Cukrászda
Vén Duna Cukrászda
Villa Rosato
Zábori Cukrászat
Olvasson bele:
A cukrászda-kultúra minden tudományos divattól függetlenül virágzott. Az Osztrák-Magyar Monarchia idején alakult ki a kultusza. A közösségi létezés kedvelt formája lett. Más azért a cukrászda, mint a kávéház, noha sokan nem látnak különbséget.
A cukrászdában mindenki mosolyog. A cukrászdában mindenki természetes módon mosolyog. Jó illatok vannak, tisztaság, fehér köpenyes eladók, felszolgálók sürögnek. Azt hiheti a betérő vendég, hogy körülötte forog a világ. Nincs rá jobb szó: békebeli hangulat van. Ott mindenki a szebbik arcát mutatja. Örömet szerezni, örülni térnek be ide az emberek, akikről egy szempillantás alatt lehullik a külső máz, a külvilág gondja-baja.
Kávéillat, békesség, sütemények garmadája, valóságos kis hadsereg a pulton. Békés célú hadsereg, csak azt akarja, hogy az emberekben áradjon szét a boldogság üzenete.
No, ilyen a cukrászda, a jó cukrászda.
Újabban ugyan kialakult az a szokás, hogy valahol gyárszerűen készítik a süteményeket, aztán terítik, kiszállítják. Ezekbe a süteményekbe aztán sokféle tartósítószert kell tenni, hogy kibírja a fuvarozást, míg a vendég asztalára kerül. Emiatt kevés az olyan cukrászda, ahol a helyszínen készül minden.
A kategória legkedveltebb kiadványai


Mikes Márk Ízletes és fenntartható juh- és bárányételek receptkönyve
Müller Éva Titkárnő ABC

Berde Csaba Menedzsment a mezőgazdaságban-Vezetési módszerek és sajátosságok

Bernáth Miklós,Farkasné Fekete Mária,Kardos Zoltán,Molnár József,Pethő István,Posztor Imre,Szabó István,Szolnoki Győzőné,Tömpe Ferenc Közgazdaságtan

Prof. Dr. habil. Szabó Lajos, Dr. habil Remenyik Bulcsú Földrajz utazóknak

Ernst József (szerk) Lovaglótanárok a lovaglásról

Emőkey - Rakaczkiné - Szlágyi - Völgyessy A mesterképzés pedagógiája

Ligetvári Ferenc (szerk.) Földmérési és térképészeti alapismeretek

Galgóczi Dóra Ne félj mesék

Takáts Péter Szervetlen kötésű kompozitok
