Könyvek
kategóriák
Ízletes és fenntartható juh- és bárányételek receptkönyve
Sokak számára kihívás is a jó, ízletes és nem mellesleg egészséges bárány- és juhhús ételt elkészíteni. A legtöbb fogyasztóban az a kép él, hogy a „birkahús” valami faggyús húsféleség, amiből az ételkészítés hatalmas gyakorlatot és szaktudást igényel. Ezt a helyzetet sokáig tartósította az a tény is, hogy kevés helyen lehetett juh- és bárányhúshoz jutni, és kevés kiskereskedelmi lánc üzleteiben jelent meg ez a húsféleség. Manapság szerencsére eljutottunk odáig is, hogy már a darabolt mellett megjelentek a szeletelt, és a konyhakész húsféleségek, sőt, már pácolt, fűszerezett, sütésre előkészített készítmények is elérhetőek az üzletekben egyre növekvő számban. Pazar fotók sokaságával illusztrált kiadványunk egy olyan különlegesség, amely kihasználja az informatika azon eszközét is, amelyen keresztül az étel készítés teljes folyamata filmszerűen „lekövethető”, lemásolható. Ehhez mindössze annyit kell tenni, hogy a könyv egyes lapjain szereplő ételek mellett lévő QR-kódot az okos telefonnal beolvasva egy olyan platformra juthat el az olvasó, ahol az adott étel elkészítésének az előkészítéstől a tálalásig tartó folyamata megnézhető, beleértve a húsféleség választását is. Ilyen módon az érdeklődő vásárló, a könyvet forgató fogyasztó a könyv mellé rögtön megkapja a kiválasztott étel elkészítésének minden fortélyát bemutató filmet is.
ISBN/ISSN: 978-615-01-3624-0
Tartalomjegyzék:
Köszöntő
Előszó
Levesek
Tárkonyos-tejfölös birkaraguleves
Bárányhúsos-csicseriborsós shawarma leves
Babos-káposztás birka-székelygulyás
Grill, party ételek
Faszéngrillen sült bárányhúsos bruschetta, füstös paprikasalátával
Faszénparázson sült bárány hot-dog tárkonyos mustárszósszal
Grillezett báránykolbász illatos kuszkusszal
Fűszeres birkahússal töltött juhsajtos-spenótos hasé
Tépett báránycomb házi tortilla lepénybe töltve
Kézműves bárányburger tárkonyos aiolival
Főételek
Ropogós gyömbéres báránycomb marokkói narancssalátával
Bárány „nuggets” zöldfűszeres cukorborsó főzelékkel
Medvehagymás kéregbe bundázott bárány keresztfartő, citrusos tavaszi főzelékkel
Bárányhússal töltött petrezselyem-ravioli füstös paprikaszósszal, pirított erdei gombával
Sült paradicsomos „milánói” bárányborda
Sütőtökös-gombás rizottó grillezett báránygerinccel
Báránycomb vadasan, szalonnás házi szalvétagombóccal
Dijoni mustáros francia báránycomb parázsburgonyával
Provence-i paradicsomos raguban párolt báránylapocka francia lecsóval
Flamand barnasörös báránycsülök francia rakott krumplival
Lecsós gersli „rizottó” kolbászmorzsás bárány csevappal
Klasszikus báránypörkölt metélőhagymás-tormás pirított gombóccal