Könyv
kategóriák
A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.
A kedvezményezett neve: Szaktudás Kiadó Ház Zrt.
A projekt címe: A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.
A szerződött támogatás összege: 6 028 032 Ft
A támogatás mértéke: 50%
A projekt tartalmának bemutatása:
Az adaptív innováció célja – igazodva a nemzeti ágazati prioritásokhoz – helyi alapanyagokból egészséges, friss ételek előállítása két területen, pékségben, illetőleg cukrászatban.
Országszerte ismert alapanyag a noszvaji lekvár, amit a legmagyarabb lekvárnak is neveznek, és a szomolyai feketecseresznyéből előállítható lekvár. Mindkettőnek magas a szárazanyagtartalma, emiatt cukrot nem kell használni a tartósításukhoz, így az egészséges alapanyagokhoz tartoznak. A szomolyai cseresznye bekerült a Magyar Értéktárba és a Hungaricum előszobájában várakozik a magasabb elismerésre.
A cukrászatban ezekre a helyi alapanyagokra épített egészséges, frissen fogyasztható termékek készülnek.
A pékségben kézműves módszerekkel, kovászos kenyeret és pékárukat állítunk elő. E módszerrel évszázadokig készült a kenyér, majd elfeledett lett az eljárás, napjainkban ismét újdonságnak számít.
A fejlesztések lényege, hogy az ún. rövid ellátási lánc alkalmazásával egészséges, friss alapanyagokból új termékeket állítsunk elő. A helyi piacon belül a pályázó cég tulajdonosaihoz köthető két szálloda az előállított termékeknek mintegy a felét átveszi, ezáltal a beruházás méretgazdaságossága kedvezően alakult, a cég árbevétele nőtt.
A projekt során az alábbi négy eszköz került beszerzésre:
- 1db Berto’s 6 égős gáztűzhely,
- 2 db sütő-pároló berendezés,
- 2 db Háromfunkciós keverőgép,
- 1db Artisan professzionális robotgép.
A fent nevezett eszközök beszerzése olyan innovációt nyújtanak cégünknek és ezáltal a megrendelőinknek, melyekre korábban nem volt lehetőségünk. Szélesebb körű szolgáltatást tudunk biztosítani ügyfeleink felé, mely a piaci helyzetünket növeli. A korszerű berendezések pedig megkönnyítik dolgozóink munkáját.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00660