Könyv
kategóriák

Pályázatok

Humánerőforrás és kompetencia fejlesztés a Szaktudás Kiadó Ház Zrt.-nél

A kedvezményezett neve: Szaktudás Kiadó Ház Zrt. 

A projekt címe: Humánerőforrás és kompetencia fejlesztés a Szaktudás Kiadó Ház Zrt.-nél

A szerződött támogatás összege: 16 770 000 Ft

A támogatás mértéke: 100%

A projekt tartalmának bemutatása, megvalósult képzések felsorolása:

Első lépések a digitális világban és Önállóan használom az informatikai eszközömet képzéseket valósítottunk meg. A képzési programok átfogó célja a digitális kulcskompetencia fejlesztése volt, a digitális társadalomhoz való tartozással kapcsolatos igények megalapozása, pozitív attitűd kialakítása a digitális eszközök irányában. A résztvevők így már képesek használni az infokommunikációs eszközüket.

Szakmai képzésekkel szerettünk volna konkrét pozíciókra munkavállalóinkat képezni: konyhai kisegítő, recepciós, szobaasszony. A recepciósok számára munkaruhák készíttetésére is volt lehetőségünk a projekt megvalósítása során.

Egészségnevelő tréninggel a kollégáinkat a szomatikus, mentálhigiéniás, szociálhigiéniás alapokkal ismertettük meg, az egészséges élet fontosságára hívtuk fel a figyelmüket.

Problémamegoldó tréninggel fejlesztettük a problémamegoldó kompetenciákat azok újra keletkezésének megakadályozására.

Vezetői készségeket fejlesztő tréninggel a magasabb beosztásban lévő munkavállalóink készségeit fejlesztettük.

Képzések célja az volt, hogy a résztvevők általános képességeket, képzettségeket sajátítsanak el, fejlesszék meglévő kompetenciáikat. 

A képzéseket sikeresen elvégző munkavállalók oklevelet, tanúsítványt kaptak.

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.12.10.
Projekt azonosító száma: GINOP-6.1.6-17-2018-00820

A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.

A kedvezményezett neve: Szaktudás Kiadó Ház Zrt.

A projekt címe: A Szaktudás Kiadó Ház Zrt. versenyképességének növelése adaptív technológiai innováció révén.

A szerződött támogatás összege: 6 028 032 Ft

A támogatás mértéke: 50%

A projekt tartalmának bemutatása:

Az adaptív innováció célja – igazodva a nemzeti ágazati prioritásokhoz – helyi alapanyagokból egészséges, friss ételek előállítása két területen, pékségben, illetőleg cukrászatban.

Országszerte ismert alapanyag a noszvaji lekvár, amit a legmagyarabb lekvárnak is neveznek, és a szomolyai feketecseresznyéből előállítható lekvár. Mindkettőnek magas a szárazanyagtartalma, emiatt cukrot nem kell használni a tartósításukhoz, így az egészséges alapanyagokhoz tartoznak. A szomolyai cseresznye bekerült a Magyar Értéktárba és a Hungaricum előszobájában várakozik a magasabb elismerésre.

A cukrászatban ezekre a helyi alapanyagokra épített egészséges, frissen fogyasztható termékek készülnek.

A pékségben kézműves módszerekkel, kovászos kenyeret és pékárukat állítunk elő. E módszerrel évszázadokig készült a kenyér, majd elfeledett lett az eljárás, napjainkban ismét újdonságnak számít.

A fejlesztések lényege, hogy az ún. rövid ellátási lánc alkalmazásával egészséges, friss alapanyagokból új termékeket állítsunk elő. A helyi piacon belül a pályázó cég tulajdonosaihoz köthető két szálloda az előállított termékeknek mintegy a felét átveszi, ezáltal a beruházás méretgazdaságossága kedvezően alakult, a cég árbevétele nőtt.

A projekt során az alábbi négy eszköz került beszerzésre:

  • 1db Berto’s 6 égős gáztűzhely,
  • 2 db sütő-pároló berendezés,
  • 2 db Háromfunkciós keverőgép,
  • 1db Artisan professzionális robotgép.

A fent nevezett eszközök beszerzése olyan innovációt nyújtanak cégünknek és ezáltal a megrendelőinknek, melyekre korábban nem volt lehetőségünk. Szélesebb körű szolgáltatást tudunk biztosítani ügyfeleink felé, mely a piaci helyzetünket növeli. A korszerű berendezések pedig megkönnyítik dolgozóink munkáját.

A projekt tervezett befejezési dátuma: 2018.09.30.
Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2017-00660